Trutnovské basketbalistky Ambrosia Andersonová (vlevo) a Milena Steffanová v

Trutnovské basketbalistky Ambrosia Andersonová (vlevo) a Milena Steffanová v duelu s francouzským mistrem z Bourges. | foto: Vilém Fischl

Trutnovské basketbalistky závěr přípravy zvládly, jen tempo chybělo

  • 0
Basketbalistky Trutnova mají za sebou poslední část příprav na ostré boje v lize. Ve čtvrtek porazily 75:62 tým pardubické Studánky, v pátek si v zápase proti polské druholigové Jelenie Góře připsaly vítězství 122:41. Výběr kouče Martina Petrovického absolvoval dva závěrečné zápasy na domácím hřišti a na stejném místě zahájí příští týden i elitní domácí soutěž.

"Chtěli jsme obehrát všechny hráčky. S oběma týmy se v přípravě pravidelně utkáváme, takže nebyl důvod nic měnit," říká trutnovský trenér Martin Petrovický po dvou poměrně jasných vítězstvích, "vyzkoušeli jsme si dost věcí. Především jsme viděli morálně-volní vlastnosti hráček."

Pardubanky však vítěze Středoevropské ligy výrazněji potrápily, i když skóre nakonec hovoří jinak. Petrovického nadzvedl hlavně přístup jeho hráček.

"Právě v těchto zápasech jsem chtěl poznat, jestli holky umějí pracovat naplno, i když proti nim stojí soupeř ne příliš zvučného jména," vysvětluje Petrovický, co ho pobouřilo. Trutnovanky s přehledem vyhrály, ale v určitých fázích zápasu nedokázaly přepnout na vyšší výkonnostní stupeň.

Petrovický však přiznal, že se basketbalistky na závěr přípravy proti soupeři nižších kvalit jen těžko motivují. "I tohle jsou zápasy, ve kterých musíme ukázat, že dokážeme pracovat na sto procent. Je naším cílem, abychom divákovi v trutnovské hale ukázali maximální zaujetí jak při vysokém vítězství, tak i drtivé porážce," apeluje kouč.

Kara však celkově prodělala výbornou přípravu, do níž se dobře zapojily americké posily. Od nich se očekává, že by Trutnovu mohly po dvou letech bez cenného kovu opět pomoci na ligové výsluní.

Kompletní tým teď dostane dva dny volna, zbytek pak vyplní tréninkem. "Sezona bude dlouhá a do toho ještě absolvujeme Středoevropskou ligu. Holky se teď rozjedou na dva dny domů, aby načerpaly síly," dodal kouč.

A ve středu 26. září nastoupí jeho svěřenkyně doma k prvnímu utkání ŽBL proti Slovance.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž