Ladislav Pecka z Plzně ulovil míč před Troyem Gottseligem z Ústí.

Ladislav Pecka z Plzně ulovil míč před Troyem Gottseligem z Ústí. | foto: Jaromír Pech, MAFRA

Přijďte nás povzbudit, přejí si basketbalisté Plzně. A snižují vstupné

  • 0
S cílem vyhrát a připsat si dva body do tabulky nadstavbové skupiny A2 Mattoni NBL jdou do středečního utkání s Opavou basketbalisté Lokomotivy Interconexu Plzeň. Nejvyšší soutěž finišuje a svěřenci Dominika Feštra se nevzdávají naděje na vyhnutí se bojům o záchranu. I proto by v Městské hale na Slovanech uvítali co největší počet fanoušků.

Ty se snaží klub nalákat vstupným sníženým na 40 korun (děti 20) a posunutím času zápasu na 18 hodin. "Platí to pro všechny zbývající zápasy. Věříme, že přijde víc lidí. Třeba i s dětmi, proto jsme začátky posunuli o hodinu dopředu," říká trenér Lokomotivy Dominik Feštr.

Lokomotiva je v tabulce skupiny A2 sedmá, přivítá poslední, tedy osmou, Opavu. "Povinnost nám velí doma vyhrávat," konstatuje Feštr. "A v prvním zápase se silnou Ostravou jsme si ukázali, že to jde."

Po úspěchu s Ostravou přišla domácí prohra s Levicemi. Teď proti Opavě budou ale Plzeňáci v roli favorita. 

"Opavě se venku nedaří, kromě jediné výhry v Chomutově neuspěli v jediném zápase. V žádném případě ale nejsme v situaci, kdy bychom mohli kohokoliv podcenit. Opava navíc brání zónu a snaží se o presink, což nám moc nevyhovuje," upozorňuje Dominik Feštr.

Jeho celek se s Opavou letos utkal dvakrát v základní části. Doma dokázal vyhrát 81:65, na opavské palubovce prohrál 68:80.

Do středečního utkání by měl mít plzeňský trenér Dominik Feštr kromě operovaného Pavla Frány k dispozici kompletní kádr. "Naplno od počátku týdne trénuje i Michal Norwa, který čtrnáct dnů stál kvůli problémům s achilovkami," prozrazuje.

Čím jeho tým vyplnil zápasovou pauzu? "Protože to byla poslední delší pauza, pracovali jsme na fyzičce," říká Feštr. "Teď už půjdou zápasy do konce března v rychlém sledu, musíme být připraveni."

S Opavou bude Feštr spoléhat na to, že jeho svěřenci napodobí střelecký výkon z duelu s Ostravou. "Dobře bránit a přidat slušnou střelbu, to je obvyklý recept. V útoku se často trápíme, ale Opava je na tom podobně. Nečekám tedy střelecké hody."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž