Před pohárem trápí Pardubické narodka

  • 4
Pardubice - Pardubičtí basketbalisté dnes vstoupí do letošního Českého poháru. Do zápasu 3. kola na palubovce druholigové Opavy, který se hraje od 17.30, půjdou v roli favorita. Nebude mít však snadnou roli, neboť vinou marodky nenastoupí v ideálním složení.

"Doufám, že postoupíme, i když v současné době je pro nás důležitější liga než pohár," pronesl trenér Stanislav Petr. "Chceme se hlavně dobře připravit na ligový zápas s USK. Dnešní utkání pojmeme spíše jako tréninkové utkání. Ale chceme vyhrát."

Papírově by to neměl být problém. Pardubice patří mezi prvoligovou špičku, zatímco Slezané jen vzpomínají na slavné časy. Nyní jsou v druholigové tabulce třetí. "Opava má dobrý tým na druhou ligu, ale na nejvyšší soutěž by neměl stačit," podotkl Petr.

"Určitě nám ale nedá postup zadarmo. Na prvoligové týmy se jejich soupeři v poháru vždy vyhecují."

Navíc Pardubice budou nadále postrádat zraněné Majeríka s Markem. Nenastoupí ani nemocný Trnka. "Nechal jsem ho hrát v Brně, ale to byla chyba. Přítížilo se mu," uvedl Petr.

Nejistý je start Mujagiče a hrát nemohou ani mladíci Votava s Malíkem, kteří už v pohárové soutěži nastoupili za pardubické béčko.

"Více času by měli odehrát hráči, kteří nejsou tolik vytížení v lize. Opory zřejmě využiju jen na část zápasu," prozradil Petr.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž