Lamb Autrey z Ústí v zápase s Ostravou

Lamb Autrey z Ústí v zápase s Ostravou | foto: Sluneta Ústí nad Labem

V tichém derby v Děčíně bude tentokrát americká hvězda Autrey za hosta

  • 3
Velký comeback Lamba Autreyho do Děčína v trikotu ústeckého rivala, to je hlavní dějová linka pondělního třeskutého derby v Národní basketbalové lize.

„Derby bez diváků bude samo o sobě zajímavé – smutné. Ale jsme rádi, že aspoň prostřednictvím kamer můžeme opět začít doručovat našim fanouškům emoce,“ říká ústecký trenér Antonín Pištěcký. 

„Testování hráčů, obzvlášť v našem případě, může bohužel zamíchat sestavou dost významně. Dalším velkým otazníkem bude návrat do zápasového režimu po sedmi týdnech. Ale nenaříkám, naopak, je to výzva.“

Sluneta ještě po ligovém restartu nehrála a teď ji čekají tři zápasy v týdnu, děčínští Válečníci v pátek podlehli v Pardubicích 75:87. 

„Teď proti nám nastoupí Autrey, který ukázal v dosavadním průběhu sezony nesporné kvality,“ míní děčínský trenér Tomáš Grepl; Autrey k sousedům odešel v létě a v průměru nastřílí 13,2 bodu. Start tichého derby je v hale Armexu v šest večer. „Pokud budeme hrát agresivně a rychle v útoku, můžeme uspět,“ míní David Žikla, pivot Válečníků.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž