Momentka ze semifinále Mattoni NBL Prostějov - Nový Jičín

Momentka ze semifinále Mattoni NBL Prostějov - Nový Jičín - Prostějov - Nový Jičín | foto: Libor Teichmann, MF DNES

Porušení dohody? Hanáčtí fandové dostali málo lístků

  • 10
Nečekané komplikace čekají dnes na basketbalové fanoušky Prostějova v Novém Jičíně. Vedení domácího Geofinu přidělilo hostům padesát vstupenek. Zájem ze strany Prostějova byl však mnohem větší.

"Měli jsme s Novým Jičínem dohodu, podle níž každý klub dostal na venkovní zápasy sto lístků. Teď to najednou neplatí. Není to příliš férové,“ ohradil se proti jednání soupeře prostějovský asistent Michal Pekárek.

Připustil, že technický vedoucí novojičínského týmu Milan Dvořák pravidla svazu neporušil. "Dohoda mezi kluby ale byla jiná. A bez problémů fungovala čtyři zápasy. Ke změně soupeř sáhl až před tímto rozhodujícím duelem. Přitom z naší strany dosud žádné komplikace nebyly. Na poslední utkání bylo v hledišti v Prostějově snad dvě stě fanoušků Nového Jičína a my jsme s tím neměli žádný problém,“ dodal Pekárek.

Podobnou zkušenost nedávno zažili fandové brněnské Komety. Ti se v Mladé Boleslavi při rozhodujícím semifinálovém zápase první hokejové ligy nedostali vůbec do hlediště.

Středočeský klub tehdy při prodeji lístků dokonce kontroloval, jaké bydliště má každý zájemce v občance. "Je to smutné. Všem by mělo jít také o atmosféru, v níž se zápasy odehrávají,“ řekl asistent Michal Pekárek.

Dvořák: Tohle je lichý zápas

"Dohoda mezi kluby byla na 100 lístků, ale to platilo pro první čtyři zápasy, kdy se lístky daly vyměnit - dokonce se ani neplatily, jen jsme si je vyměnili. Tohle je ale liché utkání, takže na něj se dohoda nevztahovala. Na tento zápas jsme vyčlenili prostor pro 50 fanoušků Prostějova, tak, jak ukládají řády ALK, přestože zájem prostějovských je vyšší. Výhoda domácího prostředí po dlouhodobé části je přece nejenom ve výhodě domácí palubovky, ale i převahy v hledišti."

Milan Dvořák, tiskový mluvčí Geofinu Nový Jičín


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž