Prostějov - Ostrava

Prostějov - Ostrava - Prostějovský Pavel Novák (vlevo) a Rostislav Uhlíř z Ostravy. | foto: MF DNES

Pardubickým basketbalistům bude chybět zraněný lídr Sanders

  • 0
Tři z posledních čtyř zápasů vyhráli v Mattoni NBL basketbalisté Ostravy a díky tomu se po dlouhé době odlepili ode dna tabulky. V sobotním 14. kole budou chtít navázat na zlepšené výkony i v Děčíně, který naopak už třikrát v řadě prohrál.

BK Opava - Karma Poděbrady
(22. 11. v 16 hodin)

Oba týmy v minulém kole zabraly. Slezané přivezli dva body z Pardubic, které zdolali v prodloužení, Poděbrady zase doma přehrály Děčín. Na cizí palubovce však v letošní sezoně ještě ani jednou nevyhrály (bilance 0-5), což se jistě pokusí změnit.

"Utkání v Opavě bude velmi těžké, a to z několika důvodů. Jednak náš tým bude po takřka pětihodinové cestě autobusem. V Opavě jsou úžasní fanoušci, kteří dokáží domácí hráče vyburcovat, a ti v nich mají velkou oporu," uvedl manažer Karmy Mirek Paskovský.

"Opava doma rozhodně nechce rozdávat body, věřím ale, že jsme na vítězné vlně a musíme se pokusit zařadit se k Nymburku, Liberci a Novému Jičínu, tedy k týmům, které v Opavě uspěly."

Synthesia Pardubice - ČEZ Basket Nymburk
(22. 11. v 17 hodin)

Pro nymburské basketbalisty bude sobotní utkání v pardubické ČEZ Aréně generálkou na blížící se Eurocup, do kterého vstoupí úvodním zápasem o tři dny později. Otázkou zůstává, jak moc je Pardubice prověří.

Synthesia totiž nedokázala navázat na dvě vítězství z Prostějova a Děčína a v minulém kole překvapivě podlehla nováčkovi z Opavy. Navíc jí bude chybět zraněný lídr Levell Sanders. Více zde

"Musíme podat výkon na hranici našich současných možností, dát do hry srdce a bojovat. Nemáme co ztratit, můžeme jenom získat, a to nejen výsledek, ale i pocit z kvalitně odvedené práce od všech hráčů," poznamenal pardubický manažer Pavel Stara.

USK Praha - Geofin Nový Jičín
(22. 11. v 17:30)

Pět výher a jediná porážka. Velice příznivou bilanci mají hráči USK Praha v posledních šesti domácích zápasech s Novým Jičínem. "USK je především na domácí palubovce nepříjemným soupeřem a k tomu ještě letos podává velmi kvalitní výkony," uvedl hostující kouč Zbyněk Choleva.

"My ale chceme dokázat, že výpadek v druhém poločase s Nymburkem byla jen dočasná ztráta koncentrace. Musíme odvést kvalitní výkon v obraně na střelce z dálky a uhlídat zejména dobrého podkošového hráče Platta."

Domácí trenér Kenneth Scalabroni míní, že jeho svěřenci mohou hrát uvolněně. "Na nás není žádný tlak, nemáme co ztratit." Kudy by mohla vést cesta k úspěchu? "Na jejich půdě jsme odehráli vyrovnané utkání a byli jsme ve hře až do konce. Doma se pokusíme si vytvořit podobnou výchozí pozici a budeme čekat na šanci."

BK Děčín - NH Ostrava
(22. 11. v 18 hodin)

Zatímco děčínský tým prohrál už tři zápasy v řadě, Ostravě se začíná dařit. V předchozím kole dokázala přesvědčivě zdolat Prostějov a v tabulce poskočila z jedenáctého na desáté místo.

Kondoři Liberec - BC Kolín
(22. 11. v 18 hodin)

Poslední Kolín zatím venku ani jednou nevyhrál a na rozdíl od domácích utkání, v nichž má velice solidní průměr 74 inkasovaných bodů na zápas, se na cizích hřištích nemůže spolehnout na svou defenzivu. Ani jednou neubránil své hostitele pod 85 bodů a v průměru dostane téměř 93 bodů.

"Věřím, že se nedopustíme stejných chyb jako v domácím zápase s Libercem, kdy jsme nechali rozehrát Černoška a Hamptona. Musíme si dávat větší pozor na agresívní obranu domácích," velí kolínský trenér Predrag Benáček, jenž už může počítat s uzdraveným rozehrávačem Velenským. "Zkusíme přivést vítězství, ale nebude to snadné."

Kondoři zvládli uprostřed týdne těžký zápas s USK Praha a také v dalším domácím utkání budou chtít uspět. "Pro uhájení naší pozice v tabulce je výhra se soupeřem, jako je Kolín nutnost," přikývl pivot Martin Marek. "Zvláště důležité bude pohlídat Rogerse, který se v minulém střetnutí obou týmů dostával příliš snadno do zakončení ve vymezeném území."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž