Momentka ze zápasu 3. kola české basketbalové ligy mezi týmy Svitav a Pardubic....

Momentka ze zápasu 3. kola české basketbalové ligy mezi týmy Svitav a Pardubic. O výsledku utkání rozhodlo až prodloužení, po němž výhru mohli slavit basketbalisté Pardubic. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Duel neporažených. Pardubičtí basketbalisté hostí Prostějov

  • 0
Basketbalisty Pardubic čeká ve středu od 18 hodin třetí domácí zápas v této sezoně Kooperativa NBL. Jejich soupeřem bude Prostějov, který v dosavadním průběhu také vyhrál všechna klání.

Moc nechybělo a hráči Beksy mohli minule poprvé v sezoně odejít se sklopenou hlavou. Svitavské drama ale v prodloužení zvládli, a teď mohou udržet letošní neporazitelnost. Zamíří přitom premiérově do ryze domácí haly na Dukle, kde v průběhu roku pravidelně trénují.

Jenže stejný plán na prodloužení vítězné šňůry mají i prostějovští Orli, kteří se na druhém místě tabulky drží před mužstvem Dušana Bohunického jen zásluhou lepšího skóre. Hostující kádr trenéra Zbyňka Cholevy totiž v posledním kole nasypal do obrouček Lvů z Jindřichova Hradce málo vídaných 117 bodů!

„Chceme držet skvělou střeleckou mušku z druhého poločasu s Lions,“ uvedl pro klubový web Choleva a prozradil, v čem měl jeho tým rezervy. „Naopak velké kroky musíme udělat ke zpevnění obrany,“ poznamenal Choleva, který si je dobře vědom kvalit soka, přes něhož jeho tým přešel v loňském semifinále.

„Pardubice posílily a jsou aspirantem na finále. Na rozehrávce se jim spojuje zkušenost Sanderse s rychlostí Půlpána, síla je pod košem i na křídlech,“ dodal Choleva.

Ale jeho slovenský protějšek na lavičce Pardubic má soupeře také pečlivě načteného. „Ze zápasů Prostějova v této sezoně, které jsem mohl zhlédnout, soudím, že jeho herní projev se nemění. Největší ofenzivní síla soupeře je v sebevědomí jednotlivých hráčů. Například Slezák, Tomanec a další nemají zábrany, aby vystřelili v přechodové fázi,“ podotýká Bohunický.

Ten bude postrádat trio marodů Pospíšil, Šoula, Kotas. Posledně jmenovaného kapitána trápí natažené tříslo.

A jaký bude Bohunického recept na triumf? „Ve všech zápasech s Prostějovem v minulých sezonách byla jedním z rozhodujících faktorů naše přechodová fáze z útoku do obrany. Myslím, že to bude platit i nadále,“ dodává kouč.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž