Petr Czudek hovoří k basketbalistům Opavy.

Petr Czudek hovoří k basketbalistům Opavy. | foto: Jan Russnák / egoé Brno

Opavští basketbalisté v lize rozjíždějí stíhací jízdu

  • 0
Basketbalisté Opavy ve čtvrtek dohrávali duel 1. kola nadstavbové části národní ligy skupiny A1 v Nymburce (82:112) a v sobotu ve třetím kole od 16.00 hostí Děčín.

Národní liga se znovu rozjíždí po sedmnáctidenní pauze. Do sestavy marodkou zdecimovaných Opavanů se vrátil pivot Martin Gniadek, ale tým stále není kompletní.

„Nenastoupí Jakub Šiřina, kterého trápí pata, ani Luděk Jurečka, který je po operaci jařmové kosti,“ uvedl opavský manažer Dušan Štěnička. Návrat Šiřiny si Štěnička netroufá odhadnout, Jurečka by mohl opět hrát do tří týdnů. „A nejistý je i start Jakuba Slavíka, jehož zlobí záda,“ dodal Štěnička.

Pro Opavské bude složité posunout se ze sedmého místa výše, aby se vyhnuli předkolu play off. Do vyřazovacích bojů zbývá jedenáct zápasů a Opavští na týmy před sebou - čtvrté Olomoucko, páté Pardubicko a šestý Děčín - ztrácejí čtyři výhry.

„Náš cíl je vyhnout se předkolu play off,“ řekl opavský trenér Petr Czudek. „Toho můžeme dosáhnout, pokud budeme vítězit nejen doma. Děčín přijede nabuzený, se snahou oplatit nám porážku ze semifinále Českého poháru. Očekávám tvrdý souboj.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž