Ettore Messina

Ettore Messina | foto: AP

Euroliga v Česku? Nymburk šanci má, chválí slavný trenér CSKA

  • 3
Český basketbal do Euroligy zásluhou týmu z Nymburka. Ta myšlenka se vrátila poté, co polovinu klubových akcií získal Sportovní holding Praha, který vlastní už hokejové celky Sparta Praha a Lev Praha, jenž hraje KHL. Jako zkouška pak Středočechům mohla posloužit jejich návštěva v O2 areně - duel VTB ligy s CSKA Moskva. Co na téma Nymburk v Eurolize zaznělo bezprostředně po tomto utkání?

Nymburští se chystají navýšit rozpočet klubu možná až na dvojnásobek z dosavadních 60 milionů korun. To už je částka, se kterou by i v nejlepší soutěži v Evropě dalo operovat.

V zákulisí se pak mluví o částečném či dokonce kompletním stěhování ČEZ Nymburk do Prahy, konkrétně do Tipsport arény, kde své domácí zápasy hraje jak Sparta, tak Lev Praha.

Informace se samozřejmě dostaly i mezi hráče, ti však situaci komentovat nechtějí. "Je možné, že k nějakým změnám po sezoně dojde, ale to teď řešit nebudeme. Musíme se maximálně soustředit na příští zápas a dohrát sezonu co nejlépe, což znamená vyhrát všechny utkání do konce sezony," řekla k tématu nymburská opora Radoslav Rančík.

K věci se nechtěl nijak zvlášť vyjadřovat ani trenér týmu Ronen Ginzburg. "Je jasné, že pokud chce tým postoupit do Euroligy, musí se výrazně navýšit rozpočet. Také by se muselo hrát ve velké hale, což znamená buď tady (O2 arena) nebo v Pardubicích. Jsem si jistý, že tým Nymburka má velkou budoucnost a že jde hodně o peníze. Pokud se podaří sehnat je, tak to bude skvělé. Když k tomu dopomůže prodej části klubu, proč ne?"

To trenér nejbohatšího klubu starého kontinentu Ettore Messina nápad pochválil: "Dlouhodobě Nymburk sledujeme a víme, že má velmi dobrý management, který posouvá tým vzhůru. Praha je krásné město, které by Euroligu určitě přivítalo velmi dobře, a O2 arena je krásná hala, ve které by se mohlo hrát. Náš vzájemný zápas měl spoustu prvků, se kterými se setkáváme v Eurolize, takže když bude Nymburk nadále tvrdě pracovat a zlepšovat se, ta šance tu je."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž