Nymburský basketbalista  Petr Benda  (vpravo) v utkání s Rigou.

Nymburský basketbalista Petr Benda (vpravo) v utkání s Rigou. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Nymburk si znovu zahraje o Euroligu a udržel tři české reprezentanty

  • 10
Basketbalisté Nymburka se na prahu příští sezony znovu poperou o Euroligu v kvalifikaci. Jedenáctinásobní čeští šampioni si ji zahrají už popáté v řadě, čtyřikrát byli neúspěšní. Klub zároveň oznámil, že prodloužil smlouvy s pivoty Petrem Bendou a Pavlem Houškou a uplatnil opci na Vojtěcha Hrubana.

Euroligu bude hrát 24 týmů, přičemž jistou účast mají držitelé dlouhodobé licence A. Startovní pole doplní majitelé B a C licencí. Licence B se uděluje na základě žebříčku zemí stanoveného Euroligou a jedna je připravena také pro vítěze kvalifikace.

"Velmi si ceníme toho, že nás vedení Euroligy zařadilo v žebříčku zemí na místo, které nám opět umožňuje poprat se o účast v této soutěži. Jsme na to hrdí a budeme se snažit do Euroligy probojovat a přinést českým fanouškům špičkový evropský basketbal," uvedl výkonný ředitel klubu Ondřej Šimeček.

Právě postup do Euroligy je pro jedenáctinásobného českého šampiona dlouhodobým cílem. V předchozích čtyřech pokusech v kvalifikaci byl nejblíže postupu v sezoně 2011/2012, kdy prohrál až ve finále s belgickým Charleroi, za který tehdy nastupoval i Jiří Welsch, současná opora Nymburka.

Právě Welsch na konci uplynulé sezoně prodloužil smlouvu o dva roky. Nyní ho následovali Benda s Houškou, kteří se rovněž upsali na další dvě sezony. Roční opci uplatnil klub na Hrubana. "Jsme rádi, že jsme se s těmito třemi hráči domluvili na jejich setrvání. Všichni patří k oporám týmu a Nymburk s nimi i nadále počítá," dodal Šimeček.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž