Novou orlí posilou je stepní dravec Andy

Olomouc - Andy, sedmiletý krasavec s výrazným žlutým zobákem, se stal posilou basketbalových Orlů z Prostějova. Pyšný orel stepní zaujme klíčový post maskota týmu, bez kterého se žádný klub neobejde. A týmu prý bude fandit i přesto, že trvalý pobyt má v Zoologické zahradě na Svatém Kopečku u Olomouce.

"Smlouvu jsme uzavřeli na rok bez opce. Uvidíme, jak se Andy osvědčí. Pokud prokáže své kvality, nebudeme se bránit jednání o prodloužení," smál se generální manažer prostějovských basketbalistů Tomáš Rak.

Basketbalisté věří, že dravec, kterého nosí ve svém klubovém znaku, jim přinese štěstí. Také si jej patřičně zavázali. Příspěvkem dvacet tisíc korun, který je určený výlučně pro Andyho potřeby.

"Díky tomu se bude mít opravdu luxusně," tvrdí ošetřovatel Milan Hulík, podle něhož se jeho svěřenec může těšit na opravdové hody.

"Výše příspěvku to dovolí. Třeba potkan, kterým se orli také živí, stojí dvacet korun. Určitě bude mít na jídelníčku i kuřátko."

Ozdoba jedné z voliér olomoucké zoologické zahrady je věkem mládě. Orli stepní se dožívají pravidelně osmdesáti let. Z tohoto důvodu čeká na vedení basketbalového klubu kus práce. Pokud budou o Andyho pečovat po celý život.

"To už bude záležet spíše na potomcích majitelů klubu. Věřím však, že i za nějakých sedmdesát let bude basketbal v Prostějově fungovat," doufá Rak, který by rád představil Andyho také fanouškům v hale prostějovského Sportcentra.

"Pokud to bude možné, chtěli bychom, aby se naší halou prolétl před zápasem s Nymburkem," naznačil.

Basketbalový Orel Rashaan Ames ukazuje posilu týmu, skutečného orla stepního. Andy se stal maskotem Prostějova.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž