ZAČÍNÁME. Úvodní rozskok finálového utkání v univezitní NCAA mezi Connecticutem a Kentucky. | foto: AP

Connecticut se pomstil za loňské vyloučení, je šampionem NCAA

  • 27
Prestižní titul v americké univerzitní soutěži NCAA získali počtvrté v historii basketbalisté Connecticut Huskies, kteří porazili ve finále Kentucky Wildcats 60:54.

Nejlepším hráčem závěrečného turnaje Final Four byl zvolen Shabazz Napier, který k pondělnímu vítězství přispěl 22 body, šesti doskoky a třemi asistencemi.

Connecticut byl v pavouku 64 nejlepších amerických škol sedmý nasazený a ve finále porazil osmé Kentucky. Huskies v utkání ani jednou neprohrávali a v prvním poločase vedli až o 15 bodů.

Hráčům Kentucky se povedlo dotáhnout na jediný bod po změně stran, ale v obratu jim zabránila mizerná úspěšnost trestných hodů (24/13). Naopak Huskies proměnili všech deset trestných hodů.

Kevin Ollie, trenér Connecticutu, polibkem děkuje své hvězdě Shabazzu Napierovi za titul v NCAA.

Andrew Harrison z Kentucky se vyrovnává s finálovou porážkou v NCAA od Connecticutu.

"Dámy a pánové, tohle se stane, když nás vyhodíte. Když vidím, jak si to kluci užívají, tak je to nejlepší pocit všech dob," řekl po zisku titulu Napier, který v dresu Huskies triumfoval už v roce 2011.

Connecticut byl z loňského pavouka vyloučen kvůli studijním problémům. Univerzita Connecticut je první školou, která vyhrála čtyřikrát titul NCAA bez jediné porážky ve finále. Naopak Kentucky je šestou univerzitou, jež už počtvrté ve finále neuspěla.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž