Adam Pecháček (vlevo), první z nakažených mladíků.

Adam Pecháček (vlevo), první z nakažených mladíků. | foto: Sokol pražský

Mladí basketbalisté zůstanou doma déle, ale nemoc nominaci neohrozí

  • 0
Jednu dobrou a jednu špatnou zprávu má realizační tým českých basketbalistů do 16 let před mistrovstvím Evropy v Pardubicích a Hradci Králové. Ta horší přišla od lékaře výpravy Pavla Římana. Hráči se musejí kurýrovat déle, než se okamžitě po vypuknutí virózy čekalo.

Připomeňme, že od minulé soboty do pondělí poslala nemoc deset hráčů z užší nominace do postele a následně ukončila přípravný kemp v Chrudimi. Zdraví domů odjeli jen David Zumer a Radek Pumprla, ostatní čeká domácí léčení.  

Co přesně basketbalistům je? To v tiskové zprávě České basketbalové federace vysvětlil doktor Říman: "Jedinci s nejvíce rozvinutými příznaky byli ihned podrobeni vyšetřeni v ORL ambulanci, kde byla potvrzena diagnóza streptokokové angíny. Proto byla všem nemocným nasazena antibiotická terapie."

Nepříjemností je, že se léčba musí prodloužit nejméně na deset dní. Začátek posledního soustředění se tak odkládá o 24 hodin na 20. července. O dva, respektive tři dny později pak mladíky čeká dvojzápas s Itálií. A 28. července už turnaj vypukne na východě Čech naplno. 

A slibovaná lepší z obou zpráv? "Při tomto vývoji situace by neměla být nominace žádného z hráčů ohrožena," oddechl si hlavní trenér Petr Treml.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž