Trutnovská rozehrávačka Michaela Uhrová (v bílém) pod tlakem hradecké Kateřiny...

Trutnovská rozehrávačka Michaela Uhrová (v bílém) pod tlakem hradecké Kateřiny Křížové. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Výpomoc pokračuje, rozehrávačka Uhrová v Trutnově zatím zůstává

  • 0
Basketbalová Kara Trutnov se ještě minimálně další měsíc bude moci v ligových zápasech spolehnout na výpomoc rozehrávačky Michaely Uhrové. Zkušená hráčka, která profesionální kariéru ukončila už před více než rokem, tehdy v dresu Slovanky MB, bude pokračovat i poté, co skončila její měsíční výpomoc, na které se s vedením Kary dohodla.

„Jsme nyní dohodnuti na další měsíc s výhradou, že s námi nebude hrát v zápasech Středoevropské ligy, která nyní začíná,“ potvrdil manažer trutnovského klubu Jan Braun.

Kara potřebovala služby Uhrové hlavně v říjnu poté, co se zranily či onemocněly tři její klíčové hráčky Prokešová, Russellová a Ovsíková. Prokešová se ze svého zranění ještě bude v prosinci léčit, druhé dvě hráčky se už do ligových zápasů zapojily. Přesto se vedení klubu s Uhrovou na působení v prosinci ještě domluvilo.

„Každý trenér by byl rád, kdyby v kádru takovou hráčku měl,“ uvedl kouč trutnovského družstva Jozef Rešetár.

Uhrová přišla do Trutnova v polovině října před derby s Hradcem, před kterým měl tým bilanci dvě výhry a dvě porážky. Kara derby - stejně jako následujících pět ligových utkání - vyhrála a vyhoupla se na třetí místo ligové tabulky.

Nyní jí začínají utkání základní skupiny Středoevropské ligy, k prvnímu nastoupí už ve středu na domácí palubovce proti silnému rumunskému Aradu. Do konce letošního roku sehraje další čtyři. V ligové soutěži na ni čekají tři utkání, první v neděli 29. listopadu doma s VŠ Praha.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž