Martin Svoboda z Písku zakončuje na brněnský koš.

Martin Svoboda z Písku zakončuje na brněnský koš. | foto: Jan Russnák / Basket Brno

Další skokan do party. Brno získalo na play off reprezentanta Svobodu

  • 0
Brněnským basketbalistům pomůže v ligovém play off člen širšího reprezentačního kádru Martin Svoboda z Písku, který do vyřazovacích bojů nepostoupil. Po konci nejvyšší soutěže se dvaadvacetiletý hráč do jihočeského týmu, který byl v tomto ročníku nováčkem, vrátí. Brněnský klub informoval o nové posile na svém webu.

Svoboda je s průměrem 20,3 bodu na zápas druhým nejlepším střelcem ligy, v doskocích (7,9) mu patří šesté místo. Dostal se také do nejlepší pětky NBL, kterou vedení soutěže v neděli vyhlásilo.

„Jsem moc rád, že mám možnost prodloužit si sezonu ještě o pár týdnů. Věřím, že do mladého týmu zapadnu a že se v play off probojujeme co nejdál,“ řekl Svoboda.

Brňané skončili po nadstavbové části ligy pátí a ve čtvrtfinále je čeká vicemistr Děčín, který svou sestavu na poslední chvíli vylepšil o černohorského hráče Zdravka Boškoviče z Kolína.

Svoboda zazářil 39 body, jeho Písek si však komplikuje cestu do play off

„Právě Martin je schopen vyrovnat se s důrazným a fyzickým stylem hry Děčína a zároveň je talentovaný na útočné polovině, což dokazoval celou dosavadní sezonu. Myslím si, že i přes toto doplnění je Děčín favoritem série, ale zároveň věřím, že budeme v této sérii konkurenceschopní,“ uvedl generální manažer Brna Roman Marko.

K zámořským hráčům Gregu Lee a Terrellu Brownovi-Soaresovi nyní v Martinu Svobodovi přivedl dalšího atleticky vybaveného pivotmana.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž