Basketbalistky VŠ Praha během oddechového času v kolečku s trenérem Petrem

Basketbalistky VŠ Praha během oddechového času v kolečku s trenérem Petrem Tremlem. | foto: vsbasket.cz / Ing. Miloš Březina

Americká basketbalistka Dotsonová přestupuje z VŠE do VŠ Praha

  • 1
Je to malá změna pro mnohého čtenáře, ale velký přestup pro Ženskou basketbalovou ligu. Americká pivotka Marshae Dotsonová, jedna z nejvýraznějších figur soutěže, přestupuje z VŠE Praha do VŠ Praha. Smlouvu podepsala na jeden rok.

O stěhování pětadvacetileté hráčky z Třebešína do Nuslí informovaly internetové stránky VŠ Praha, třetího klubu uplynulého ročníku české nejvyšší soutěže a účastníka letošního FIBA Eurocupu.

Dotsonová, hrající na pozici menší pivotky, se loni po říjnovém vstupu do soutěže stala jednou z klíčových hráček nováčka VŠE Praha. V každém ze svých 27 zápasů zaznamenala dvouciferný počet bodů a v 18 duelech nasbírala dokonce double-double za více než 10 bodů a 10 doskoků v utkání.

S průměry 18,9 bodu a 10,6 doskoku na zápas patřila na přední pozice v ligových statistikách. Ve třech zápasech osmifinále play-off proti Kaře Trutnov hřmotná Američanka posbírala dokonce 21,3 bodu a 13,3 doskoku na utkání, přestože se potýkala se zdravotními potížemi.

Po sezoně v Evropě pak Dotsonová bojovala o angažmá v WNBA. Avšak celek Tulsa Shock ji během tréninkového kempu z kádru vyřadil.

Dotsonová je třetí cizinkou na aktuální soupisce VŠ Praha, doplnila běloruskou rozehrávačku Alexandru Tarasovovou a belgickou podkošovou hráčku Evelien Callensovou. 

Klub během letní přestávky přivedl českou reprezentační rozehrávačku Lenku Bartákovou, která nahradí Kateřinu Bartoňovou (zamířila do Španělska). Klub se rozloučil rovněž s pivotkami Terezou Vorlovou (bude působit ve Francii) a Naďou Salačovou (odešla do Karlových Varů). Dlouhodobé zranění kolena vyřadilo Terezu Vyoralovou.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž