Luke Walton, trenér LA Lakers, se pře s rozhodčím Scottem Fosterem.

Luke Walton, trenér LA Lakers, se pře s rozhodčím Scottem Fosterem. | foto: AP

Budování „druhého Golden State“ pokračuje. Nový architekt? Walton

  • 2
Basketbalový trenér Luke Walton po pátečním odchodu z Los Angeles Lakers dlouho bez práce nezůstal. Podle zámořských médií se o den později dohodl na čtyřleté smlouvě se Sacramentem. Oficiálně mají Kings angažování devětatřicetiletého kouče oznámit v nejbližší době.

Waltona bleskově přivedl do Sacramenta jiný bývalý hráč Lakers Vlade Divac, který je generálním manažerem klubu.

Na lavičce Kings skončil po základní části NBA Dave Joerger, pod jehož vedením obsadili deváté místo v Západní konferenci. Šlo přitom o jejich nejlepší umístění od roku 2006, kdy naposledy postoupili do play off.

Walton byl z Lakers propuštěn po třech letech. Slavný klub nepostoupil do play off pošesté za sebou, i když před sezonou získal hlavní hvězdu soutěže LeBrona Jamese.

Angažmá v Sacramento Kings zajistilo Waltonovi jeho minulé působení u týmu Golden State Warriors. Coby první asistent se v letech 2014 až 2016 podílel na vzestupu klubu kolem Stephena Curryho, Draymonda Greena a Klaye Thompsona na samotný vrchol NBA.

Indický majitel Kings Vivek Ranadivé se nijak netají tím, že se úspěchem Golden State inspiruje a jeden z nejmladších týmů v NBA je podle jejich vzoru budován. Cenné know how má nyní dodat Walton.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž