Lukáš Kotas z Pardubic se řítí k děčínskému koši kolem Levella Sanderse.

Lukáš Kotas z Pardubic se řítí k děčínskému koši kolem Levella Sanderse. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Vítězství jsme potřebovali jako sůl, oddechl si pardubický Kotas

  • 0
V úvodních pasážích pátečního zápasu proti USK to byl především křídelník Lukáš Kotas, kdo povedenými střelami včetně trojek nasměroval pardubickou Beksu za první výhrou (89:76) po hrozivých čtyřech porážkách v řadě.

"To vítězství jsme potřebovali jako sůl. I když se ne všechno podařilo, nasazení a vůle vyhrát byly obrovské. Myslím, že to bylo na nás hodně vidět," říká Kotas.

Nebyl jste překvapený, že vám tak vyšel začátek, vzhledem k formě, jakou USK měl?
My jsme na ně měli speciální taktiku. Oni hrají v zásadě přes Standu Votroubka a Borise Mena, k těm se vždycky přidává někdo třetí. Chtěli jsme je tedy eliminovat, to se nám z velké míry povedlo. A my sami naopak v útoku hráli dobrý zápas. Teď koukám na tabuli - osmdesát bodů dáváme relativně často, ale potřebujeme soupeře ubránit. Tentokrát se to podařilo, a to si ještě myslím, že ve čtvrté čtvrtině padlo trojek od USK moc. Ještě jsme to měli stlačit. Výkon v obraně byl ovšem lepší než v posledních zápasech. Na to musíme navazovat.

Zkraje zápasu jste byl hodně vidět, bylo to i tím, že jste byl proti svému bývalému klubu zdravě nahecovaný?
Určitě jsem se chtěl vytáhnout proti klubu, v němž jsem strávil šest let a kde mám spoustu kamarádů. Neberu to ovšem tak, že proti ostatním tu motivaci nemám. Ale samozřejmě - když se vám povede tenhle zápas, potěší to o to víc.

Jak se vám hrálo v Chrudimi?
Vzpomínám si, že kdysi dávno, tak asi před třinácti lety, jsem tu hrál ještě snad na paraplexu, nebo co to bylo za povrch... Musím říct, že nám tu fanoušci vytvořili bezvadnou domácí atmosféru; je jen škoda, že v aréně to kvůli její velikosti takhle nejde.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž