Lokomotiva smetla Slovanku

Karlovy Vary - Je poslední vteřina zápasu, vzduch protíná jekot sirény značící konec a z trojkové pozice letí na koš míč vyslaný z rukou Lenky Větrovcové. Jedna z klíčových postav karlovarských basketbalistek obstarala vydařeným pokusem závěrečnou tečku za utkáním proti pražské Slovance, ve kterém se z vítězství 81:55 radovaly karlovarské basketbalistky.

Duel se pro domácí tým nevyvíjel od počátku tak jednoznačně, jak by se mohlo zdát z konečného výsledku.

Na konci první poloviny utkání vedly hráčky Lokomotivy nad Slovankou o pouhých šest bodů. Soupeř Lokomotivy stavěl na výkonu pivotky Šárky Kubařové, která odehrála celý zápas.

"Do utkání jsme vstoupili dobře, brzy jsme si vypracovali desetibodový náskok. Nedařilo se nám však pokrýt obě podkošové hráčky soupeře, chyběl nám potřebný důraz. Navíc jsme dostávali koše v důsledku neopatrné hry na útočné polovině. Tím jsme si zbytečně zkomplikovali život,“ uvedl Jiří Bárta, trenér karlovarských basketbalistek.

Úvod druhé části hry obstaraly zdařilé trojkové pokusy Lokomotivy. Ty předznamenaly další obraz hry v druhém dějství utkání. Hostům se sice dařilo bodovat obdobně jako v první polovině, na výrazně lepší pruduktivitu Karlových Varů to ale už nestačilo.

Na kombinační hru karlovarských basketbalistek nenalezla Slovanka účinnou protizbraň. Lokomotiva si tak s přehledem dokráčela za vítězstvím.

"Zbytečně jsme nedriblovali, přenášeli jsme hru a v koncovce jsme pak nebyli tolik bránění. Slovanka na nás hrála zónovou obranu. Ta se jí ale příliš nedařila. O výsledku utkání rozhodla naše útočná fáze," vyjádřil se k rozhodujícím momentům trenér Bárta.

Bodově se dařilo především Katarině Hrickové s Lenkou Větrovcovou, které zastoupily nejproduktivnější hráčku karlovarského celku Michaelu Magerčiakovou.
"Důležité je, že tým funguje i když poslední dva zápasy Magerčiakové tolik nevyšly," uzavřel Bárta.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž