Lloyd Pierce jako asistent v Philadelphia 76ers

Lloyd Pierce jako asistent v Philadelphia 76ers | foto: AP

Atlanta staví mladý tým. Povede ho učitel Jamese, Curryho a Embiida

  • 1
Novým trenérem basketbalistů Atlanty bude Lloyd Pierce, který nahradí Mika Budenholzera. Pro dvaačtyřicetiletého odborníka to v NBA bude premiérové angažmá v roli hlavního kouče.

Pierce je především odborníkem na individuální rozvoj. A má za sebou resumé asistenta u týmů, jejichž hvězdy se zlepšovaly. V Clevelandu pomáhal mladému LeBronu Jamesovi, v Golden State byl u profesionálních počátků Stephena Curryho, v Memphisu u prvních úspěchů Mika Conleyho.

Od roku 2013 byl až do nynějška asistentem ve Philadelphii, a tak se podílel na hráčském rozvoji Joela Embiida, Bena Simmonse či Daria Šariče. Sixers se letos poprvé po šesti letech podívali do play off a hned slavili postup do druhého kola.

Podobnou cestu s novou generací hráčů by nyní rádi absolvovali také v Atlanta Hawks.

„Potřebovali jsme trenéra, který rozumí mladým a dokáže je přesvědčit, aby udělali maximum pro úspěch týmu,“ řekl k angažování Pierce generální manažer atlantského klubu Travis Schlenk.

Hawks v tomto ročníku vyhráli jen 24 zápasů v základní části a skončili poslední ve Východní konferenci. Proto v dubnu po pěti letech od týmu odešel Budenholzer, jenž by se rád přesunul ke klubu s vyššími aktuálními ambicemi.

Ústředními postavami celku z Atlanty budou německý rozehrávač Dennis Schröder a křídelník Taurean Prince. Hawks chtějí vsadit také na Johna Collinse a Tylera Dorseyho, kteří mají za sebou první profisezonu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž