Petra Záplatová ze Žabin Brno zakončuje ve čtvrtfinále ŽBL proti Slovance.

Petra Záplatová ze Žabin Brno zakončuje ve čtvrtfinále ŽBL proti Slovance. | foto: Žabiny Brno

Brněnské Žabiny jsou prvními semifinalistkami ligy basketbalistek

  • 0
Brněnské Žabiny se staly v nejkratším možném termínu prvními semifinalistkami ligy basketbalistek. Obhájkyně bronzu porazily i ve třetím čtvrtfinálovém duelu Slovanku, tentokrát ve své hale nejvýraznějším rozdílem 102:53.

Druhý tým základní části si už v prvním poločase vypracoval více než třicetibodové vedení a i díky drtivé převaze při doskakování (49:22) nakonec poprvé po 11 letech nastřílel v lize Slovance přes sto bodů. Litevská pivotka Monika Grigalauskytéová se na výhře podílela 22 body a devíti doskoky.

„Jsem za dnešní utkání rád, protože alespoň v jednom ze tří utkání jsme více méně ukázali, jaký asi reálný rozdíl mezi oběma týmy je. Obzvláště první poločas byl velmi povedený. Všechno to vycházelo z obrany, která opravdu byla na hraně agresivity, kde to očekáváme,“ uvedl na webu brněnského klubu trenér Žabin Viktor Pruša.

„Na doskoku jsme byly dneska hodně slabé. Nedokázaly jsme ani ubránit soupeřovy podkošové hráčky,“ konstatovala Eliška Brejchová, s 19 body nejlepší střelkyně Slovanky.

Ve čtvrtek mohou zpečetit postup také Hradec Králové a KP Brno, které vedou shodně 2:1 nad Chomutovem, respektive Slavií Praha. Mistrovský USK zatím odehrál jen jeden duel s SBŠ Ostrava a v sérii bude pokračovat až po pátečním rozhodujícím čtvrtfinálovém duelu v Evropské lize proti Schiu.

Čtvrtfinále play off basketbalové ligy žen

3. zápas

Žabiny Brno - Slovanka MB 102:53 (26:10, 56:24, 73:36)
Nejvíce bodů: Grigalauskytéová 22, Hamzová a Jurčenková po 16 - Brejchová 19, Zeithammerová 14, Hálová 9. Konečný stav série: 3:0.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž