Liberecký Robert Landa obyčejně servíruje míč do koše. Pokrmy ze středeční akce snad tamtéž neskončí...

Liberecký Robert Landa obyčejně servíruje míč do koše. Pokrmy ze středeční akce snad tamtéž neskončí... | foto: Bořivoj Černý, MAFRA

Liberečtí Kondoři zakončí prvoligovou sezonu: budou obsluhovat i vařit

  • 0
Kolikrát vás už v restauraci obsluhoval vrcholový sportovec? Uvařil vám někdy profesionální trenér sportovního týmu polévku? Že ani jednou? Teď máte šanci. Basketbalisté se ujmou role číšníků, trenér Bohunický se chopí vařečky a připraví předkrm – "pravú slovenskú kapustnicu", tedy zelňačku.

Liberecký basketbalový klub pořádá ve středu v restauraci La Bohéme Café Den s Kondorem. Mezi 11.30 a 23.00 čeká nedávno otevřená restaurace nejen na basketbalové fanoušky, ale na všechny příznivce dobrého jídla. La Bohéme Café se nachází v budově dětské polikliniky naproti Severočeskému muzeu.

"Ten nápad se zrodil spíš z hecu, ale jsem velmi rád, že se jej povedlo dotáhnout do konce," řekl sportovní ředitel klubu Jakub Důra. "Věřím, že to bude zábava pro hosty a naši hráči si vyzkouší pro ně novou, zajímavou roli."

Už prý padají sázky, kolik bude rozbitých talířů. "Ale kluci mají šikovné ruce, tak věřím, že žádné velké faux pas nebude," usmívá se Důra.

Přestože liberečtí basketbaloví Kondoři vypadli ve čtvrtfinále první ligy s Plzní, v klubu se stále něco děje. V minulém týdnu například proběhl trenérský seminář vedený bývalým reprezentačním trenérem Michalem Ježdíkem. Středeční akce bude trochu lehčího charakteru, ale jedno je jisté: v restauraci v budově dětské polikliniky bude vysoká obsluha.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž