Kunínští jsou ve svých prognózách opatrní

Riga - První polovinu své cesty Pohárem mistrů FIBA završí ve středu basketbalisté Mlékárny Kunín, čeká je utkání na palubovce vedoucímu celku lotyšské ligy Skonta Riga. Český vicemistr má zatím na svém kontě jediné vítězství a další bodová ztráta by pro novojičínský klub znamenala pokles postupových šancí na minimum. "Takticky rozhodně budeme díky videu špičkově připraveni. Je otázkou, jak si bude tým počínat na palubovce," řekl opatrně vedoucí družstva Milan Dvořák.

Kunínští se musejí obejít bez chorvatského pivotmana Marija Bošnjaka, jehož zranění kotníku je vážnější, než se předpokládalo; naopak v pořádku by měl být Miroslav Modr, který už nastoupil o víkendu v lize v Kroměříži.

Tým Mlékárny Kunín si hodně slibuje od aktuální formy rozehrávače Petra Welsche. "A pokud se nám podaří uhlídat amerického pivota Ostlera a rychlé protiútoky soupeře, máme šanci vyhrát," dodal optimističtěji Dvořák.

Moravané na pátém místě skupiny C ztrácejí na třetí Rigu jediný bod. O další dva body více mají Avtodor Saratov a Prokom Trefl Sopoty, které se utkají v šlágru kola o 'poločasové' vedení. Zápas v Rize začne v 17.30 českého času.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž