ilustrační foto

ilustrační foto | foto: MF DNES

Kouč karlovarských basketbalistek se radoval z návratu Magerčiakové

  • 0
V pátek jí sundali sádru ze zlomené ruky a ve středu už řídila Michaela Magerčiaková nečekané vítězství basketbalistek karlovarské Lokomotivy na palubovce Hradce Králové 61:77.

"Je to osobnost, ukázala jak moc nám chyběla. V poločase sama řekla, že do toho jde dál. V útoku nás hodně podržela. Ne zcela zdravá hrála chytře, nešla do kontaktu," chválí karlovarský trenér Tomáš Veselý svoji klíčovou svěřenkyni.

 

Magerčiaková hrála dvaadvacet a půl minuty a nasbírala patnáct bodů a pět doskoků k tomu. "Tým si sedá. Ještě to bude sice chvíli trvat, ale bude se to už jen lepšit," ví Veselý. V Hradci Králové zápas začala trojkou a košem Ovsíková a v páté minutě domácí vedly o devět bodů (13:4).

"Vstup se nám nevyvedl, hráli jsme pomalu, kupili chybu za chybou," přiznává karlovarský kouč. Až v 15. minutě se Lokomotiva začala dotahovat a skóre srovnala. Šla i do vedení, ovšem poločas dopadl nerozhodně 38:38. "Postupně jsme se zlepšovali," říká Veselý.

Ve třetí části měl Hradec až sedmibodový náskok, poslední tři minuty skončily 0:14. Vývoj zápasu se úplně otočil. "Na začátku jsme se trápili, nedařila se hra. Potom nastal zlom, začali jsme hrát agresivní obranu a využívali rychlé protiútoky," popisuje Veselý.

V poslední části si už Karlovy Vary vítězství hlídaly. Nejvíce k němu přispěly Větrovcová, která zaznamenala double-double za 14 bodů a 11 doskoků, dále De Haven měla bilanci 16 plus 7.

Výhra Lokomotivy v Hradci Králové je překvapením kola. O něco větší ještě pro domácí "lvice". "Klíčovým okamžikem bylo zranění Kysilkové na konci první čtvrtiny. Žádná z hráček ji na postu rozehrávačky nedokázala nahradit," povzdechl si po zápase domácí trenér Miroslav Volejník. "Po přestávce ke všemu přišel naprostý kolaps v útoku, vůbec jsme si nevytvářeli střelecké pozice. V závěru se náš tým složil i v obranné činnosti."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž