Trenér Predrag Benáček hecuje svůj tým BK Olomoucko na prvním tréninku.

Trenér Predrag Benáček hecuje svůj tým BK Olomoucko na prvním tréninku. | foto: Tomáš Frait, MF DNES

Benáček vítá Kolín. Trenér Olomoucka jde na svůj bývalý klub

  • 2
Pikantní střetnutí čeká na Predraga Benáčka, trenéra basketbalového Olomoucka. Zkušený muž dlouhých devět sezon vedl Kolín - a právě na tohoto soupeře narazí při domácí premiéře nováček Kooperativa NBL v sobotu od 17.30 hodin.

„Bude to pro mě osobně hodně speciální duel. Devět let je dlouhá doba, vytvoří se vztahy. V Kolíně mám hodně známých. Ovšem tentokrát budu stát na druhé straně a chci pochopitelně zvítězit,“ říká před zápasem kouč BK Olomoucko.

Soupeři proti sobě nastoupili v průběhu přípravy a Středočeši vyhráli na Hané 83:57 po naprosto jednoznačném průběhu. V té době se však domácí sestava teprve formovala, v ligovém střetnutí má být všechno jinak.

„Kolín měl ligovou formu. V takové fazoně jsem ho snad ještě neviděl. Doufám, že se za těch pár týdnů něco změnilo. Hlavně s naší sestavou,“ pousmál se Benáček.

Novic mezi českou elitou vstup do sezony nezvládl a prohrál na půdě USK Praha. Rozhodující ztrátu nabral už v průběhu první čtvrtiny. Utkání ztratil v poměru 67:83, přestože na začátku poslední čtvrtiny snížil na rozdíl osmi bodů a získal naději na otevřenou koncovku.

„Takový zmatek jsem snad ještě nezažil,“ nechápal výpadek se začátku zápasu Benáček. „Hráče jsem nepoznával. Nějaké měřítko snesl pouze Mitchell a Šepa. Z padesáti procent jsme soupeři k výhře pomohli svým strachem. Nevím ale, z čeho byl,“ kroutil hlavou trenér BK Olomoucko.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž