Kateřina Elhotová (vlevo) z USK Praha obchází Silvii Dominguezovou z

Kateřina Elhotová (vlevo) z USK Praha obchází Silvii Dominguezovou z Jekatěrinburgu. | foto: uskbasket.cz

Teď od USK uvidíte jen hezké zápasy, slibuje basketbalistka Elhotová

  • 2
Pod novou trenérkou Natálií Hejkovou nový start. A jako začátek změn sympatický výkon proti hvězdám z ruského Jekatěrinburgu. To vše po těsné euroligové porážce 71:78 naznačila Kateřina Elhotová, hráčka českého basketbalového mistra ZVVZ USK Praha.

První poločas a především druhá čtvrtina vám proti favoritu vyšly výborně. Dostaly jste se do vedení až o 14 bodů úplně snadno. Čím to?
Přisuzuju to tomu, že jsme dobře bránily. Řekla nám to i paní trenérka Hejková. Proměňovaly jsme koše. Bohužel na konci prvního poločasu už to vzala do rukou Diana Taurasi a nastřílela nám spoustu bodů. Přiblížily se nám na sedm.

A ve třetí desetiminutovce jste inkasovaly 30 bodů...
Když už nad takovým týmem vyhráváte, je těžké to udržet po celý zápas. To je myslím každému jasné, že to nepůjde jako po másle. Ve třetích čtvrtinách se ale obecně dostáváme do tempa moc dlouho. Jinak si myslím, že to byl z našeho pohledu dobrej zápas, prohrát o sedm bodů je pro nás úspěch.

Vraťme se ještě k víkendu a výměně trenérů v USK. Jak jste odchod Ivana Beneše vnímaly v kabině?
Bylo to pro nás určitě šokující. Potom jsme ale zjistily, že pozitivní. Přístup paní trenérky se mi líbí. Každý ví, co má dělat. Každá hráčka má jasně danou roli.

Jak vypadala příprava týmu před prvním utkáním pod novou Natálií Hejkovou?
Bylo to zaměřené hodně herně, na tento zápas, na signály. Jak my, tak i paní trenérka jsme se seznamovaly. Řekla nám, co konkrétně bránit. V týmu je každopádně dobrá nálada. Do budoucna máme dobré vyhlídky a v dalších zápasech máme šanci vyhrávat.

Zdálo se, že se pod novou trenérkou snažíte vytáhnout, že jste zvýšily bojovnost.
Jak už jsem řekla, je to pozitivní změna. Já doufám, že v takových výkonech budeme pokračovat. V obraně musíme ještě zabrat, ale myslím, že už uvidíte jenom hezký zápasy.

Když se po třech zápasech podíváte do euroligové tabulky, v kolonce výher je nula. Rozbuší se vám srdce, nebo to berete s klidem?
Určitě škoda předchozích zápasů. Se Salamankou to byl vyrovnanej zápas, zase nám nevyšla koncovka. V Istanbulu chyběla Galatasarayi většina klíčových hráček, to jsme měly vyhrát. Škoda. Teď nás čeká Záhřeb, Mondeville, to jsou tabulkově slabší soupeři, nesmíme je podcenit. Musíme vyrukovat s dobrou obranou a když se začne dařit střelba, myslím, že to bude v pohodě.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž