Americká basketbalistka Marques Webbová v dresu Karlových Varů.

Americká basketbalistka Marques Webbová v dresu Karlových Varů. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Karlovarské basketbalistky si zajely pro razítko na postup do play-off

  • 0
Časy se mění, v posledních letech jezdily karlovarské basketbalistky do Trutnova pro více či méně velké porážky, nyní si tam zajely pro možná rozhodující razítko na postup do play-off.

Výhra 74:59 je posunula dokonce na sedmé místo tabulky ŽBL čtyři body právě před Trutnov a Ostravu. To už by mohlo stačit.

Fantastický začátek

Klíčovou pasáží zápasu byl hned úvod, když prvních sedm minut ovládly hostující hráčky 4:21, začátek byl 0:11, a získaly náskok, o který už nepřišly. Za prvních sedm minut Trutnov vyprodukoval pouze dva koše v podání Vackové a nabral hrozivou ztrátu.

„Začátek zápasu jsme měli skvělý a vydrželo nám to celé utkání. Bojovnost a nasazení byly od našeho týmu ohromné. Sice jsme se nevyhnuli drobným zaváháním, ale to k basketu patří, některé holky se potřebují otrkat v ŽBL a nasbírat zkušenosti,“ pochvaluje si karlovarská trenérka Marcela Krämerová.

Domácí hráčky nedokázaly rozjeté soupeřky vůbec zastavit. Na konci prvního poločasu sice šesti body v řadě snížily manko na jedenáct bodů a za podpory burcujícího publika mohly přidat další body, ovšem opakované ztráty a chyby v obranné činnosti jim rychle vzaly naději na zdramatizování zápasu. A po nástupu do druhého poločasu bylo jasno úplně. Karlovy Vary si pěknými akcemi rychle vytvořily náskok 23 bodů (30:53) a po vysoké výhře v minulém kole s Ostravou slavily další úspěch. Z Trutnova nabraly kurz play-off.

Vary dotáhly k výhře hlavně tři hráčky, když 18 bodů dala kapitánka Kušlitová a na patnácti bodech se shodly Pohunková a Webbová. Obě nové zahraniční posily domácích se dostaly na dvouciferný počet bodů, Perkinsová byla dokonce nejlepší střelkyní zápasu s 19 body, Bethelová přidala 11 bodů.

„Jsem ráda, že se hráčky poučily a plnily to, co trenér chce. Vítězství je pro nás důležité také kvůli tomu, že holky dosud dostávaly hodně na frak a teď naberou sebevědomí,“ jásá Krämerová.

Nicméně před nadcházející čtrnáctidenní reprezentační přestávkou není určitě vše ideální, ale atmosféra se hodně zklidnila a nálada zlepšila. Před posledními pěti zápasy, nejbližší 16. února se Žabinami Brno, je výchozí pozice pro play-off slibná, i když los je ještě náročný.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž