V Hradci Králové se vrátila po nemoci do sestavy karlovarských basketbalistek Lenka Větrovcová.

V Hradci Králové se vrátila po nemoci do sestavy karlovarských basketbalistek Lenka Větrovcová. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Karlovarské basketbalistky vyhrály v Hradci Králové

  • 0
Po výborném domácím výkonu proti mistrovskému Friscu Brno se ve druhém ligovém kole dočkaly karlovarské basketbalistky výhry. Na palubovce nebezpečných hradeckých Lvic zvítězily 79:71.

"Zaskočili jsme domácí zónou, dobrou střelbou a rychlým přechodem do útoku," pochvaluje si jeden z karlovarských trenérů Josef Primus.

Lokomotiva celé utkání vedla a nepovolila Hradci dotáhnout se ve skóre. "Celé utkání jsme měli ve své režii, nedovolili domácím přiblížit se. V závěru jsme udělali několik chyb, nebýt jich vyhráli jsme výrazněji," míní Primus.

Znovu se velmi dobře prezentovala slovenská posila Nikola Kovaľová, zaznamenala dvacet bodů. "Střelecky se jí daří, dostala větší volnost než na začátku," těší karlovarského kouče.

Ten narozdíl od prvního duelu mohl využít i služeb Lenky Větrovcové a Kataríny Hrabákové. "Je škoda, že byly nemocné. Větrovcová hrála dobře, ale v závěru jí docházely síly. Hrabáková se nedostala do optimálního tempa," říká Josef Primus.

Za Hradec nastoupila Eva Horáková (Němcová), bývalá reprezentantka. Jenomže se jí nevedlo a frustrovaná dostala navíc technickou chybu. "Nebyla sama se sebou spokojená, ale my ji velmi dobře bránili. Střídali se na ni Kučerová, Větrovcová a Eisnerová, a tak se neprosadila, jak sama očekávala," vysvětluje Josef Primus.

Karlovarské basketbalistky nyní najíždí na pravidelný týdenní zápasový cyklus. V sobotu doma přivítají Slovanku Mladá Boleslav.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž