Jozef Rešetár během letní přípravy s trutnovskou mládeží.

Jozef Rešetár během letní přípravy s trutnovskou mládeží. | foto: Vilém Fischl

Po cestě Evropou se basketbalistky Trutnova pokusí podruhé vyhrát v lize

  • 0
Jeden zápas na zahraničním výjezdu sice prohrály, ale právě ten by jim mohl před nedělním důležitým ligovým duelem dodat potřebnou víru ve vlastní síly. Basketbalistky Kary Trutnov totiž proti Strakonicím vyrazí poté, co přelom minulého a tohoto týdne věnovaly svému vstupu do letošního ročníku Středoevropské ligy.

Nejprve v prvním zápase vyhrály vysoko 88:64 ve Spišské Nové Vsi a poté málem vzaly v Rumunsku body obhájkyním trofeje z této soutěže, týmu Alba Iulia, kterému podlehly 81:86 až v prodloužení, když v poslední čtvrtině základní části dotáhly devítibodovou ztrátu.

„Je škoda, že se nám nepodařilo zvítězit v řádné hrací době, kdy jsme ještě mohli ten zápas dovést do vítězného konce. V prodloužení už rozhodlo více štěstí na straně domácího týmu,“ posteskl si trutnovský trenér Jozef Rešetár.

Jinak měl ale pro své svěřenkyně slova chvály. „Naše děvčata musím pochválit za kolektivní výkon. Za nasazení jim nemůžu nic vytknout. Měli jsme několik naprosto zbytečných ztrát, ale to samozřejmě vyplynulo z toho nadměrného úsilí otočit zápas“ uvedl Rešetár pro webové stránky trutnovského klubu.

Při cestě Evropou se mohla Kara tradičně spolehnout i na hlasivky svých příznivců. „Velkou pochvalu zaslouží i naši fanoušci,“ uznal kouč Rešetár.

Teď čeká trutnovské basketbalistky další úkol. V pátém kole Ženské basketbalové ligy se pokusí dosáhnout druhého vítězství. Do Trutnova přijedou Strakonice a dosavadní bilance obou klubů slibuje dramatickou podívanou.

Kara v prvních dvou kolech podlehla silným IMOSu Brno a Nymburku, poté porazila nováčka z Ostravy, v neděli může svoji bilanci v tabulce srovnat. Duel se Strakonicemi začne v 17 hodin, hala ZŠ Komenského ale nabídne kvalitní basketbal už od 14 hodin, kdy muži Kary hostí v 1. lize zatím neporaženého lídra skupiny západ Litoměřice.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž