Jan Veselý (vlevo) z Fenerbahce se tlačí přes Malcolma Thomase z Chimek.

Jan Veselý (vlevo) z Fenerbahce se tlačí přes Malcolma Thomase z Chimek. | foto: Euroleague.net

Operace. Veselý může přijít o osobní úspěch, na play off snad bude zpět

  • 0
Fenerbahce Istanbul a s ním i celá Euroliga přijdou na měsíc a půl o jednu z největších hvězd. Český basketbalový reprezentant Jan Veselý se musel podrobit operaci menisku v pravém koleně.

Pokud nenastanou komplikace, měl by Veselý za šest týdnů stihnout závěr základní části Euroligy, ve které dosud aspiroval na cenu pro nejužitečnějšího hráče. Absence jej však může o největší individuální úspěch v kariéře připravit. Podle klubového webu byla operace úspěšná.

Osmadvacetiletý pivot měl v posledních zápasech problémy s kolenem, proti řeckému Olympiakosu Pireus nezahrál podle svých standardů a o víkendu už ani nenastoupil do utkání turecké ligy s Besiktasem.

Nakonec se rozhodl podrobit chirurgickému zákroku, aby byl připraven na vyvrcholení sezony, v níž Fenerbahce patří k favoritům na zisk titulu v Eurolize.

Veselý v soutěži přijde minimálně o čtyři zápasy. Aktuálně je nejlépe hodnoceným hráčem a má průměry 14,8 bodu a 5,6 doskoku na utkání, s průměrem 1,7 zisku této obranářské statistice dokonce v celé soutěži vévodí.

Fenerbahce má i jeho zásluhou nejlepší bilanci v soutěži s 18 výhrami a jen dvěma porážkami. Už ve čtvrtek si výhrou na hřišti Bayernu Mnichov může turecký velkoklub s předstihem zajistit postup do play off.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž