Karlovy Vary - Hradec Králové: hostující Milena Steffanová (15) přihlíží rozehrávce Blanky Sedláčkové

Karlovy Vary - Hradec Králové: hostující Milena Steffanová (15) přihlíží rozehrávce Blanky Sedláčkové | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Hradec nás prověří mnohem víc, ví kouč karlovarských basketbalistek

  • 0
Po jasné výhře nad BA Sparta 85:53 pokračuje nadstavbová část ve skupině A2 ŽBL pro hráčky karlovarské Lokomotivy mnohem těžším zápasem. Dnes od 17.30 hodin přivítají Lvice z Hradce Králové. A ty v letošní sezoně koušou hlavně na cizích hřištích.

Dokázaly to už 28. listopadu, kdy v tuhnické hale vyhrály 61:68. "Prověří nás mnohem víc než minule Sparta," míní také Tomáš Veselý, kouč karlovarských basketbalistek.

Zarážející proto je, že doma jsou Lvice vcelku neškodné. Z deseti zápasů tu vyhrály jen dvakrát, body si z východu Čech odvezly také Karlovy Vary, které tam v polovině října vyhrály 77:61. Naposledy v Hradci vyhrál také Valosun Brno, do té doby předposlední tým tabulky.

Hradec je v tabulce dvě místa a dva body za Lokomotivou. Kdyby Karlovy Vary zápas zvládly, odrazily by se k udržení současné pozice. V sobotu Lokomotiva přehrála BA Sparta 85:53. "Soustředili jsme se na minimum ztrát a hráli disciplinovaně. Na rozjezd to byl ideální soupeř a jsem rád, že jsme jej nepodcenili," říká kouč Veselý. Stejně chce hrát také proti Hradci Králové.

Do konce nadstavbové části Ženské basketbalové ligy a zároveň začátku play-off i bojů o udržení zbývá ještě devět zápasů. V těch půjde Lokomotivě o udržení pátého nebo šestého místa celkově, které zaručuje výhodné postavení pro nasazení do play-off a hlavně vylučuje boje o udržení. "Musíme stoprocentně bodovat. Minimálně v každém domácím utkání," míní Roman Maleček, karlovarský manažer.

Také on však ví, že středeční utkání s Hradcem Králové bude nejen velmi důležité, ale také vzhledem ke kvalitě soupeře i velmi těžké.

"Lvice z Hradce chtějí napravit překvapivou domácí porážku s Valosunem Brno a určitě mají v hlavách vzpomínku na poslední vítězný zápas na naší palubovce, který nás možná stál postup mezi vrchní čtyřku. Nicméně věříme, že s podporou fanoušků naše hráčky udělají vše, aby dva body zůstaly v Karlových Varech," doufá Maleček.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž