Dorian Marchant (v červeném) z Charleroi se tlačí pod pardubický koš, vlevo...

Dorian Marchant (v červeném) z Charleroi se tlačí pod pardubický koš, vlevo Scott Martin, vpravo Jackson Kent. | foto: FIBA

Zázrak se nekonal, basketbalisté Pardubic v Evropě brzo dohráli

  • 4
Loni touto dobou teprve spřádali plány, jak v úvodním utkání základní skupiny FIBA Europe Cupu přelstít kyperský Apoel Nikosie. Letos se již basketbalisté Pardubic mohou plně soustředit na české protivníky. Po druhé porážce s belgickým Charleroi je jasné, že je žádný další evropský sok neprověří. Středeční partii Beksa prohrála v Belgii vysoko 66:88.

„Domácí dobře pohybovali míčem, výborně hráli i bez něho, celkově odvedli velmi dobrý výkon. My jsme dali jen 66 bodů, a to je málo na takový tým, jakým je Charleroi,“ uvedl pro klubový web Beksy její kouč Levell Sanders.

Vzhledem k začátku zbylých utkání hráči Beksy věděli, že do další fáze je posune výhra minimálně o sedm bodů. I proto pardubičtí střelci ihned neváhali na soupeřovu obroučku vyslat střely z dálky, které svůj cíl našly. Náskok Bekse vydržel až do poloviny deváté minuty.

„Začali jsme dobře. Hráli jsme s velkou energií a úsilím, naše nasazení bylo dobré,“ chválil kouč Sanders. 

Následní šňůra domácích v poměru 11:0 však naděje Beksy rychle uhasila. I když se hosté dokázali přiblížit ve třetí desetiminutovce na rozdíl jediného koše, Charleroi je další smrští vrátilo na zem.

„Ve třetí čtvrtině jsme nehráli úplně špatně, ale od začátku sezony jsme tým, který, když hraje dobře v útoku, tak i dobře brání - a v útoku nám pak bohužel nepadaly střely, včetně šestek, a to ovlivnilo i naši obranu,“ prohlásil Sanders.

Jeho svěřenci se nyní zapojí zpět do české ligy. Stane se tak ovšem až v pondělí, kdy Beksu čeká prestižní krajské derby ve Svitavách.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž