Ondřej Šiška (vlevo) z Děčína a Maxime De Zeeuw z Nymburka svádějí souboj o míč.

Ondřej Šiška (vlevo) z Děčína a Maxime De Zeeuw z Nymburka svádějí souboj o míč. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Děčínský rozehrávač Šiška: Doufám, že uděláme zase finále

  • 0
Loni hrál v Brně o záchranu, letos s Děčínem získal stříbro v NBL i v domácím poháru. Pohádkový obrat v kariéře basketbalového rozehrávače Ondřeje Šišky.

„Určitě se to dá k pohádce přirovnat. Každého baví oslavovat spíš výhry, hrát na spodku je hodně náročné a frustrující. Tuhle sezonu jsem si užil,“ usmívá se 22letý Šiška, jenž v kádru Válečníků utvořil silnou rozehrávačskou dvojici spolu s týmovou jedničkou Tomášem Vyoralem.

„Naplnilo se, s čím jsem do Děčína šel. Některé zápasy jsem měl lepší, jiné horší, ale jsem spokojený. V příští sezoně budu doufat v trošku větší minutáž, ale záleží to hlavně na mně,“ uvědomuje si odchovanec Přerova.

S odstupem času je Šiška rád, že na děčínskou nabídku kývl. „V Brně jsem byl pět šest let, určitě jsem změnu přivítal. S kluky jsme si tady sedli, je to všechno super. Doufám, že tady i letos uděláme finále a bude to další dobrá sezona.“

V přípravě pro to Válečníci dělají maximum, fyzičku získávají běháním po kopcích i v písku. „Jede se na bomby, bez toho to nejde, čerpáme z toho pak celou sezonu. Na tréninku makáme, hecujeme se, což nás donutí k lepším výkonům. A potom se to odrazí i v zápasech. Když jde do tuhého, máte z čeho brát,“ ví Šiška.

Do nové sezony půjde Děčín s pozměněným kádrem, místo Strii a Jelínka přišli Pavel Houška a Američan Tamarcio Wilson.

„Takový je sport, změny k němu patří. Ale věřím, že jsme posílili a pro soupeře budeme zase méně čitelnější,“ doufá Šiška.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž