DeAndre Jordan při focení Brooklyn Nets

DeAndre Jordan při focení Brooklyn Nets | foto: Nicole Sweet-USA TODAY SportsReuters

Devátá posila. Lakers ještě podpoří zkušený pivot DeAndre Jordan

  • 14
Do Los Angeles Lakers má namířeno pivot DeAndre Jordan, který bude devátou letní posilou loňských šampionů NBA. Třiatřicetiletý basketbalista by měl s kalifornským klubem podepsat podle serveru The Athletic roční smlouvu na 2,6 milionu dolarů - tedy veteránské minimum.

Olympijský vítěz z Ria de Janeiro a účastník Utkání hvězd NBA z roku 2017 byl tento týden vyměněn z Brooklynu do Detroitu, který vyplatil Jordana ze zbytku smlouvy. 

V Lakers doplní Jordan nabitý kádr, v němž figurují LeBron James, Anthony Davis a nové zvučné posily Russell Westbrook, Carmelo Anthony anebo Dwight Howard.

Jordan zahájil svou kariéru v NBA v roce 2008 v dresu druhého losangeleského týmu Clippers, kde strávil deset sezon. Později hrál za Dallas, New York a poslední dva roky strávil v Brooklynu.

Nets pro změnu znovu angažovali LaMarcuse Aldridge, který se vrací k basketbalu po kratší zdravotní pauze. V dubnu ukončil kariéru kvůli potížím se srdcem krátce poté, co přišel do Brooklynu ze San Antonia. Pvot se zkušeností ze sedmi Utkání hvězd NBA nyní dostal od lékařů svolení znovu sportovat.

Podkošovou sestavu brooklynského celku by měl doplnit také Paul Millsap, čtyřnásobný účastník All-Star Game. 

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž