Americká basketbalistka Chamique Holdsclawová ještě v dresu Los Angeles Sparks.

Americká basketbalistka Chamique Holdsclawová ještě v dresu Los Angeles Sparks. | foto: Profimedia.cz

Olympijská šampionka se mstila své bývalé lásce baseballkou i pistolí

  • 0
Do vážných problémů se zákonem se dokážou dostat nejen hráči z NBA, ale také jejich ženské protějšky z WNBA. Chamique Holdsclawová, členka zlatého týmu amerických basketbalistek na olympijských hrách v Sydney, zamířila do vazby za napadení bývalé přítelkyně Jennifer Lacyové.

Nejlepší střelkyně ligy WNBA z roku 2002 měla nejprve baseballovou pálkou rozbít okno u auta Lacyové. A aby toho nebylo málo, vytáhla na ni vzápětí pistoli a střílela. Útok se obešel bez zranění.

Pětatřicetiletá Holdsclawová hrála s Lacyovou před třemi lety společně za Atlantu Dream. Ve čtvrtek o šest let mladší expřítelkyni sledovala, a když usedla do svého vozu, zaútočila.

Atlantská policie Holdsclawovou na základě svědectví poškozené poslala ve čtvrtek do vazby. Kauci stanovila na 10 000 dolarů.

Dnes už bývalá basketbalistka, která působila i v Evropě a v dresu polské Gdyně si zahrála v roce 2007 euroligové zápasy proti Brnu, ve své autobiografii přiznala, že během kariéry trpěla často depresemi. Jednou se dokonce pokusila o sebevraždu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž