České basketbalistky během výletu po Krkonoších. V popředí pivotka Alena Hanušová

České basketbalistky během výletu po Krkonoších. V popředí pivotka Alena Hanušová | foto: ČTK

České basketbalistky se ve Špindlu honí za kondicí i rychlostními rekordy

  • 0
ejprve rehabilitace v Lázních Bělohradě, nyní soustředění ve Špindlerově Mlýně, příští týden přípravné zápasy s Čínou v Trutnově. Východní Čechy hrají výraznou roli v přípravě ženského národního týmu basketbalistek před podzimním mistrovstvím světa, které na přelomu září a října přivítají Brno, Ostrava a Karlovy Vary.

"Na šampionát už se moc těším, jsem hodně zvědavá na návštěvnost a především na to, jak my Češky budeme hrát," řekla reprezentantka Kateřina Elhotová.

Na terase hotelu Harmony v úterý pálily ostré sluneční paprsky, když hráčky po krátkém poledním klidu vyšly ze svých pokojů a byly k dispozici novinářům.

"Na počasí máme zatím štěstí, to je moc dobře," usmívala se Elhotová.
"Dopoledne jsme byly na tříhodinové vycházce, podle trenéra to prý dalo dvacet kilometrů."

Michaela Zrůstová piluje fyzičku pod dohledem kondičního trenéra Aleše Kaplana

Michaela Zrůstová piluje fyzičku pod dohledem kondičního trenéra Aleše Kaplana

Před půl pátou se pak celá skupina přesunula do nedaleké haly, kde byl na programu basketbalový trénink. "Už včera jsme měli dva. Já jsem to přivítala, konečně jsem si po dvou měsících zase zastřílela na koš," pochvalovala si Elhotová. V úterní podvečer na ni a na její spoluhráčky dopadl opět fyzický dril.

Ve Špindlerově Mlýně zůstane reprezentace do neděle a basketbalistky tak čeká ještě pořádná kupa práce. O jejich kondici se stará především atletický trenér Aleš Kaplan.

"Zatím mám výborný dojem z toho, jaká se tvoří parta. To může o mnohém rozhodnout," míní hlavní trenér Lubor Blažek, který pro pořádek už s předstihem určil kapitánku týmu. "Vybral jsem Hanku Horákovou z Brna a vybral jsem jí sám. Spolupráce s ní je fantastická. Ostatní holky s tím jednoznačně souhlasily."

Kateřina Zohnová se řítí bobovým korytem během odpočinku na soustředění české basketbalové reprezentace ve Špindlerově Mlýně

Kateřina Zohnová se řítí bobovým korytem během odpočinku na soustředění české basketbalové reprezentace ve Špindlerově Mlýně

O dobré náladě svědčila i rozvernost hráček, když je televizní štáb požádal o jízdu na sousední bobové dráze. Kateřině Zohnové vlály dlouhé vlasy, úsměv jí slušel.

"Se spolubydlící Kačkou Bartoňovou se na dráhu taky chystáme," prozradila Kateřina Elhotová. "Ale abych pravdu řekla, zatím se po tréninku hlavně těším do sprchy a pak hodně spím."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž