Diskuze

Češi drží pozice, favoritem je Číňan Ming

Už pouhé 3 dny čekání dělí mladé české basketbalisty Jiřího Welsche a Luboše Bartoně od možného splnění jejich snu - ve středu se v newyorské hale Madison Square Garden při tradičním draftu rozhodne o jejich šancích na vstup do nejkvalitnější basketbalové soutěže světa, severoamerické NBA. Všeobecně se očekává další mohutná expanze "neamerických" hráčů, o čemž svědčí i skutečnost, že hlavním favoritem na nejvyšší příčku letošního draftu je čínský obr Yao Ming (225 cm), o kterého mají eminentní zájem téměř všechny týmy NBA. Jako první si však v draftu budou vybírat Houston Rockets.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Razorback

24. 6. 2002 17:41
teda tady je fakt nekdo strasne chytrej...
Samozrejme netvrdim, ze Barton draftovany bude (vzhledem k obrovske konkurenci v NCAA spis ne), ale s takovou jistotou tvrdit, ze "(Valparaiso) neni basketbalove na takove urovni, aby se jeji hraci prosadili v draftu" jako to s takovou jistotou tvrdi pan Jarchowski, to fakt chce dost odvahu.
Je sice pravda, ze "Valpo" nepatri do zadne z 6ti nejsilnejsich konferenci (SEC, ACC, Pac 10, Big East, Big 10, Big 12), lec KAZDY ROK draftem projde i nekolik zastupcu z tzv. "mid-majors" (tj. univerzit z mensich regionalnich konferenci jako napr. Valparaiso). Neni jich sice moc, ale uplne drobky to take nejsou. V minulem roce to napr. bylo  8 hracu (z Southern Methodist, Pepperdine, Houstonu, Charlotte, Austin Peay(!!), Eastern Illinois, +2 z DePaul), tj priblizne 14% vsech draftovanych hracu.
Navic Valparaiso diky nedavne serii 3 ucasti v zaverecnem turnaji NCAA je brano jako jedna z tech opravdu velmi dobrych "malych univerzit", coz by Bartonovi melo urcite prospet (+ nezapominejme na to, ze Barton ziskal tzv. "All-American honorable mention", tj. oceneni vyhrazene pouze pro par nejlepsich desitek hracu v soutezi NCAA )
0 0
možnosti

Pro Cord Od Boba

24. 6. 2002 15:07
Hale frajere máš narážky , že se flakam na treninku...řekni mně kdo seš a seš v prdeli...protože tě kousnu o)))
0 0
možnosti

Jak se jen jmenuju?

24. 6. 2002 15:04
0 0
možnosti

Radyo

24. 6. 2002 14:15
Kaiser na hrad !
Roberte, jen tak mimochodem, nejste příbuzní s Oldřichem Kaiserem ? Oba takoví vtipálci ... :)) Mimochodem - srovnávat Jacksona s Ulrychem je těžká podpásovka, protože Ulrych je naprostá meziplanetární špička, zatímco Jackson by kdekoliv mimo NBA vyhořel jako sirka. A to že je Kukin nejlepší pivot všech dob těsně před Abdul-Jabbarem snad není třeba dvakrát zdůrazňovat. Do toho Orlanda to asi nevyjde, na Floridě prý mají německých turistů dost (nějak jim uniklo, že každý Kaiser nemusí být Germán). Ale volal jsem Jerrymu Westovi do Lakers a říkal, že to zkusí probrat s tím sucharem Jacksonem, možná že by potřebovali nějakého kvalitního střelce, protože co si budeme nalhávat, ti dva starci O'Neal (který by už u nás byl dávno v důchodu, ale v NBA jej zatím dopink drží na přijatelné úrovni) a hlavně dědek Bryant už mají zenit za sebou a potřebovali by nějakého důstojného nástupce. Dal jsem jim telefonní číslo na tebe a taky na Kukina, takže čekejte, že se tak do týdne ozvou. A pod stropem haly prý už rezervujou 2 místa pro dva "famous czech players", aby se tam vešly dresy s jejich čísly po skončení dlouhé a úspěšné kariéry (vidím to tak na dalších 15-20 titulů pro Lakers, pokud tam budete hrát vy dva). Jo a Jerry Stern prý Westovi říkal, že jestli vy dva půjdete hrát do NBA, tak ta jejich Hala slávy prý bude poctěna vás oba ještě během aktivní kariéry přijmout na ta nejčestnější místa, co tam mají (vedle WC). Abych nezapomněl - smlouvu by vám nachystali každému na 20 let (nepodmíněně) a asi na 300 miliónů (v přepočtu na italské liry) celkem s tím, že za zisk titulu dostanete prémii 50 miliónů každý. Další bonusy by byly za každou odehranou minutu na palubovce, každý absolvovaný trénink atd. Ale tyhle detaily by s váma probrali až na místě. Tak už se začněte raději balit, abyste mohli vyrazit až vám zavolají. :)))
0 0
možnosti

Coolin

25. 6. 2002 20:52
Re: Kaiser na hrad !
:-DDDDDDDDDD
0 0
možnosti

Cord

24. 6. 2002 12:10
Re: krutej omyl _ Kukin rulez
no nevim nevim Bobo jestli to letos vyjde, ale rozhodně jsi jedním z nejmíň doceněnejch playerů na trhu. Možná míň chodit se Svárou do casína a do Tobaca by prospělo tvým určitě náročným tréninkovým jednotkám. Jinak Kukin příští rok určitě zazáří v itálii odkud si přiveze spoustu zkušeností a pravděpodobně i syfilis, ale snad se tomu nějak vyhne, byla by ho škoda...
0 0
možnosti

Jak se jen jmenuju?

24. 6. 2002 10:35
Krutej omyl o))
Takže je sice fajn , že Petr Janouch se tady háda s nějakym pakem kdo má větší šance na draft , ale oba jste pánové přehlídli , že největší šance bych měl mít já ( Robert Kaiser ) hvězda z Vyšehradu a už kroutim 4 roky mezi 1 a druhou ligou i přesto že sem hvězda o))))) Do NBA bych sebou vzal ještě Kukačku ten je momentálně ve skvělejch Pardubicích a až mně skauti přestanou ignorovat , chtěl bych do Orlanda ( tam bych si zahrál ) a nebo alspon do Lakers ( tam bych asi leštil ) ... chtěl bych tímto Petra Janoucha poprosit jestli by se za mně nepřimluvil u trenera Orlanda nebo u Phila jestli by mně nevzali ...přeci jen Phil Jackson a Honza Ulrych sou tak stejný kapacity tak nevim proč bych si tam nemoh zapařit. No dost nebo se tu poseru smíchy ...čau P.S. Petře dík že mně to tam dohodneš , přines mně smlouvu do práce a dáme pivo čus o))))))))
0 0
možnosti

Petr Janouch

23. 6. 2002 22:41
Re:Smula pro Bartone
Obvykle na reakce tohoto typu neodpovidam, ale dnes udelam vyjimku: 1.Nikdy jsem netvrdil, ze hrat 15 sezon profesionalne basketbal v CR je nejaka kvalifikace na to byt odbornikem na NBA, nicmene znalosti nasich novinaru o NBA (viz CTK) jsou ve velke vetsine tak mizerne, ze celkem pochopitelne je o me "vyctene" znalosti, ktere muzu maximalne obohatit sledovanim zapasu a nekolika navstevami USA, celkem velky zajem - to mi snad vycitat nebudete. 2.Informace o nadchazejicim draftu cerpam krome nbadraft.net i z nekolika dalsich serveru (jiste vite, ze precist byt jen setinu toho, co je o nem napsano, je nemozne) a predevsim osobnimi kontakty s Jirkou Welschem a Lubosem Bartonem, za kterymi take zitra letime natacet dokument pro Ceskou televizi. 3. Zajimalo by mne, odkud mate takove znalosti vy, ze mne timhle zpusobem posuzujete (to myslim uprimne!) a jake jsou vase basketbalove uspechy. Neni pochyb, ze Jiri Welsch bude draftovan v prvnim kole, ale myslim si, ze i Lubos Barton ma pomerne velke sance (spise ve druhem kole) a mozna budete prekvapen - mozna ne.  4. Rozhodne jsem nikdy nedelal zadne "soudy", kdo se dostane do NBA nebo ne - nevim, z ceho tak usuzujete. Pouze se snazim trochu zpopularizovat basketbal v Ceske Republice. S pozdravem Petr Janouch, Ceska Lipa
0 0
možnosti

Dean Jarchowski

23. 6. 2002 21:42
Smula pro Bartone
Nevim odkud bere Petr Janouch informace, patrne ze serveru nbadraft.net, ktery je sestaven z neobjektivniho hodnoceni scoutu a treneru NCAA. Ti zde vychva1uji hrace svych tymu a zajistuji jim tak higher ranking, o konkurentech svych hracu se vyjadruji ne pri1is pochva1ne a s despektem. Jiri We1sh bude do NBA draftovan na 100%, jde jen o to zda se pro nej v prvnim ko1e rozhodnou Wizards [kteri vsak sta1e pred Jirkou uprednostnuji Hi11aria], ten vsak bude patrne draftovan nejhure jako 5th pick, coz znamena, ze se Jirka nejspise v pristi sezone opravdu objevi na pa1ubovce spo1u s M.J. Pokud vsak Washington sahnou po m1adickem hraci z highschoo1 Gizzardovi [ktery je predicted jako pick n.20], We1sch bude zce1a jiste draftovan Utahem, h1edajicim adekvatni nahradu za Stocktona, pro ktereho by1a up1ynu1a sezona pos1edni. Troj1istek teamu, ktere se o J. We1she zajimaji, uzavira Toronto, pro ktere je Jirka jasnym kandidatem na pick v prvnim ko1e. Zce1a od1isna je situace v pripade Bartone. Lubos odehra1 ve Va1paraisu ve1ice so1idni roky, bohuze1 tato universita neni basketba1ove na takove urovni, aby se jeji hraci prosadi1i v draftu. Lubos draftovan nebude a do NBA nenastoupi. Nicmene o nej bude jiste zajem ze spousty teamu v Evrope, diky tomu, ze se v predikcich draftu umistova1 do 60. mista. Zaverem bych chte1 Petru Janouchovi podekovat za snahu kva1itne informovat o zaku1isnim deni v americke NBA, nicmene nedostatecne a ne pri1is kva1itni zdroje pusobi dojmem, ze Petr tak trochu p1aca pate pres devate a moc se v teto prob1ematice neorientuje. Na druhou stranu chapu, ze neni odbornikem, a to, ze by1 nekdo par 1et prumernym 1evym krid1em provicniho tymu v CR, mu nedava mandat soudit, kdo se do NBA dostane a kdo niko1iv. Jiri We1sch - Utah, Washington Lubos Barton - Evropa S pozdravem Dean Jarkowski, New Jersey
0 0
možnosti

icik

24. 6. 2002 9:12
Re: Smula pro Bartone
Nevím, odkud bere Dean Jarchowski informace o NBA, patrně ze stejných zdrojů, jako Petr Janouch. Tón, jakým se ale nese Jarchowskiho hodnocení odborných znalostí a orientace v problematice Petra Janoucha, napovídá mnohé. Ostatně asi ani nezaregistroval, že Janouch kromě několika (tuším sedmi) sezón v Děčíně hrál ještě roky v jistě neprovinční Spartě. Fakt, že se Janouch v hodnocení hráčů české a československé ligy (i když to nebyla buhvíjaká supersoutěž) dlouhodobě pohyboval na absolutní špičce - i s nominací na All star game - rovněž ukazuje na trochu zkreslené vidění věcí panem Deanem Jarchowskim. Anebo to je obyčejnej pitomec.
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Premium služby

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

27. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Hokej

Nadvláda pokračuje. Třinec slaví pátý titul v řadě, vyrovnal historický rekord

28. dubna 2024  23:27

Na českém hokejovém trůnu zůstává všechno při starém. Třinec v napínavém sedmém finále porazil...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hokej

Třinec - Pardubice 4:1. Oceláři odvrátili konec, finále rozhodne až sedmý zápas

26. dubna 2024  16:30,  aktualizováno  21:40

Drama pokračuje. Hokejová extraliga ani po šesti finálových duelech nezná letošního mistra, neboť...

Fotbal

Sparta uhájila náskok, v šestce zůstalo Slovácko, Karviná se vyšvihla ze dna

28. dubna 2024  14:21,  aktualizováno  16:57

Sparta v závěrečném kole základní části fotbalové ligy suverénně vyhrála v Olomouci (4:1) a před...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Tenis

Kaderka z krunýře nevyleze. Velké kluby mlčí, hráči zklamali, říká kritik

2. května 2024

Premium Policisté v rozsáhlém spise uvádějí, že když Ivo Kaderka začal tušit, že se na něj vyšetřovatelé...

Fotbal

Kolik minut se vlastně (ne)hraje? Bída ve srovnání s Evropou, z ligy zaujme Zlín

4. května 2024

Premium Není to údaj, nad kterým by fotbalový fanoušek běžně přemýšlel. Dokud nevidíte data černá na bílém,...

Formule

Kvalifikaci na sprint F1 v Miami vyhrál Verstappen před Leclercem

3. května 2024  20:17,  aktualizováno  23:52

Kvalifikaci na sprint ve Velké ceně Miami formule 1 vyhrál lídr mistrovství světa Max Verstappen z...

Fotbal

Bilbao i bez dvou vyloučených hráčů a trenéra vyhrálo na půdě Getafe

3. května 2024  23:16

Fotbalisté Bilbaa zvítězili v předehrávce 34. kola španělské fotbalové ligy 2:0 na hřišti Getafe....

Fotbal

Boloňa hrála v Turíně bez branek, dál ale drží čtvrté místo v italské lize

3. května 2024  23:01

Fotbalisté Boloni uhráli v předehrávce 35. kola italské ligy jen bezbrankový výsledek na hřišti...