Gambrinus Brno - Valosun Brno: Horáková útočí

Gambrinus Brno - Valosun Brno: Horáková útočí | foto: Radek Miča, MAFRA

Brněnské basketbalistky posílila veselá Němka

  • 2
Novou zbraň pro rozhodující fázi sezony získaly basketbalistky Gambrinusu Sika Brno. Obhájkyně stříbra v Evropské lize posílila německá pivotka Linda Fröhlichová, která s klubem podepsala kontrakt do konce května 2010.

Devětadvacetiletá hráčka včera v Brně absolvovala první trénink, a pokud se podaří vyřídit všechny formality, tak by se měla představit už v dnešním ligovém duelu v Táboře.

"Fröhlichovou jsme angažovali hlavně kvůli závěru letošní Evropské ligy. Z našeho pohledu jsou nyní stěžejní osmifinálové zápasy s francouzským Bourges, neboť naším cílem je postup do čtvrtfinále. Slibujeme si od ní zvýšení agresivity v podkošových soubojích, dravost v doskakování a hlavně zlepšení obranné hry," uvedl brněnský manažer Jiří Hamza, který nyní přikládá hlavní důraz na úspěch v Evropské lize.

"Máme sice před sebou sobotní odložený zápas s USK Praha, ten ale nyní pro nás není prioritou. Všechny naše myšlenky se soustředí na konec ledna a osmifinálové duely s Bourges. Boje o domácí titul přijdou ke slovu až po Evropské lize."

S Fröhlichovou by do brněnského týmu měla přijít i pohoda, protože 190 centimetrů vysoká Němka má pověst veselého živlu. "Lidé se mě často ptají, proč se pořád usmívám. Já jim odpovídám, že musím kvůli svému příjmení," říká na svých internetových stránkách Fröhlichová, jejíž jméno znamená "veselá".

Příchodu do Gambrinusu si považuje. "Nabídka z klubu, který patří k nejlepším evropským celkům v posledních deseti letech, byla lákavá. Je pro mě novou motivací a ráda bych pomohla k postupu do čtvrtfinále Evropské ligy."

Němka naposledy hrála v Košicích, kde jí ale na konci roku vypršela smlouva. V Evropské lize má letos solidní průměr 13 bodů na zápas. Od roku 1998 studovala pět let v USA, kde prošla i několika týmy WNBA.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž