Bobrovského tým čeká asijský test

Brno - Ke dvěma turnajům v Číně odletí zítra reprezentace českých basketbalistek. Čeká jí další fáze připravy na zářijové mistrovství světa v Brazílii. Na turnaji v Šanghaji od 30. června do 2. července i na dalším ve městě Luo Jang se výběr trenéra Bobrovského utká s Austrálií, Ruskem a domácí Čínou.

"Po fyzické přípravě na nás čeká velmi kvalitní zápasová prověrka, která odhalí naše herní možnosti. Hlavně bude cenné měření sil s favority mistrovství světa Austrálií a Ruskem i herní konfrontace s domácí Čínou, jež nám pomůže opět poznat asijský styl basketbalu," řekl Jan Bobrovský.

Podobný model přípravy se dvěma turnaji v Číně podstoupily české basketbalistky také předloni před olympijskými hrami v Aténách.

"Tento model se nám osvědčil. Komplikovaná je pouze cesta. Při zpátečním letu
budeme čekat třináct hodin v Šanghaji na spoj do Paříže," řekl Bobrovský.

Pod vedením trenérů Bobrovského a Lubora Blažka odletí do Číny Irena Borecká, Michala Hartigová, Darina Johnová, Zuzana Klimešová, Petra Kulichová, Hana Machová, Markéta Mokrošová, Michaela Pavlíčková, Michaela Uhrová, Ivana Večeřová, Jana Veselá a Eva Vítečková.

Turnaj v Šanghaji zahájí basketbalistky v pátek 30. června utkáním s Čínou, v sobotu hrají s Ruskem a v neděli s Austrálií. V Luo Jangu se střetnou v úterý 4. července s Austrálií, ve středu s Čínou a program zakončí ve čtvrtek zápas s Ruskem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž