Bez Petry Kulichové se musejí obejít basketbalistky Frisca v Madridu.

Bez Petry Kulichové se musejí obejít basketbalistky Frisca v Madridu. | foto: Otto Ballon Mierny, MAFRA

Bez Kulichové a Žirkové. Brňanky jsou v osmifinále Euroligy oslabeny

  • 2
Špatné zprávy zachmuřují myšlenky Jana Bobrovského, trenéra basketbalistek Frisca Brno. K úternímu osmifinálovému duelu Euroligy proti Rivasu Madrid totiž odletělo družstvo bez Zuzany Žirkové a také Petry Kulichové.

Česká pivotka se zranila v sobotu ve finále Českého poháru a bude muset podstoupit artroskopickou operaci kotníku.

"Tohle je pro nás citelné oslabení před vrcholem sezony," posteskl si Bobrovský. A bude muset pozměnit herní styl. "Pod košem bude hrát asi Bonnerová, mnoho variant nemáme," krčí rameny kouč. Zápas ale v žádném případě nepovažuje za ztracený.

A to ani poté, co jeho svěřenkyně v minulém týdnu dvakrát podlehly úhlavním domácím rivalkám z USK Praha. "Oba nevydařené zápasy jsme si rozebrali. Za pozitivní považuji po novoroční krizi herní zlepšení. Musím ocenit i velkou bojovnost našich hráček. I když pochopitelně by bylo příjemnější zvítězit," usmál se Bobrovský.

V Madridu čeká na Brňanky nevyzpytatelný soupeř. Momentálně druhý nejlepší španělský tým však vstoupil do letošního ročníku Euroligy impozantně a vyhrál prvních sedm zápasů. V závěru základní části se ale úspěšná cesta zasekla a Rivas potkala, stejně jako Brno, herní krize.

Poslední tři zápasy - v Košicích, doma se Šoproní a v Bourges - Španělky prohrály a úspěšné nebyly ani v pátečním souboji v domácí nejvyšší soutěži, když si připsaly ve Valencii na své konto druhou letošní porážku.

"Čekají nás pohyblivé soupeřky, které zdobí rychlý basketbal. Snaží se dostat míč pod koš. Ale nebezpečné jsou i při střelbě z větší vzdálenosti, odkud je úspěšná zejména Američanka Joensová. Rozhodně nás čeká obtížný protivník," míní Bobrovský.

Utkání začíná ve 20 hodin, odveta se hraje v pátek v Brně od 16 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž