Josef Potoček z Pardubic útočí na kolínský koš.

Josef Potoček z Pardubic útočí na kolínský koš. | foto: Milan Křiček / BK KVIS Pardubice

Beksa se souží. Jsme ale nastaveni na vítězství, říká Potoček

  • 0
Fanoušky pardubického basketbalu eminentně zajímá nejbližší pondělí, kdy je šéfové Beksy hodlají prostřednictvím live streamu informovat o krocích podnikaných k záchraně žalostně se vyvíjející sezony (přenos od 17 hodin, podrobněji na webu BK Kvis). Ještě předtím však klub odehraje svůj letošní 13. ligový zápas, poslední před čtrnáctidenní reprezentační pauzou. Dnes od 19 hodin nastoupí na brněnské palubovce.

„Na začátku sezony jsme Brno přesvědčivě porazili,“ připomíná trenér Východočechů Vanja Miljkovič domácí triumf 91:73, „ale momentálně už je to úplně jiný tým, s několika novými hráči i s lepšícím se herním projevem. Není pochyb o tom, že pro nás půjde o další velmi těžké utkání, i z toho důvodu, že kvůli zraněním se stále potýkáme s užší rotací.“

Nyní osmé Brno (bilance 5-5) je v tabulce o příčku výše než Pardubice (5-7), klíčová v tomhle srovnání je ale aktuální forma soupeřů. Zatímco Jihomoravané zvládli úspěšně čtyři z předchozích pěti klání, Beksa, jež se bude muset obejít bez tria marodů Brunk, Burda a Šafarčík, to má zrcadlově obráceně. Navíc se minule doma vyloženě ztrapnila v souboji s Děčínem (64:99).

„Z týmu cítím velké odhodlání. Máme za sebou nějaké porážky, ale každý z nás chce vyhrávat. Můžu jednoznačně říci, že jsme nastaveni tak, že chceme zvítězit. Za každou cenu!“ prohlašuje Josef Potoček, křídelník Beksy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž