James Harden bojuje s přesilou. Zleva na něj dotírá Draymond Green, za ním...

James Harden bojuje s přesilou. Zleva na něj dotírá Draymond Green, za ním brání Klay Thompson. | foto: AP

Hardenových 38 bodů Houstonu nestačilo, v Golden State o bod prohrál

  • 26
I po druhém souboj finále Západní konference NBA se radují basketbalisté Golden State. Na domácí palubovce porazili Houston 99:98. Od postupu do finále play-off, kam se mohou dostat po 40 letech je dělí dvě vítězství.

Utkání nabídlo velký souboj nejužitečnějšího hráče základní části Stephena Curryho a Jamese Hardena, který skončil v anketě o titul MVP druhý. Harden zaznamenal 38 bodů, 10 doskoků a devět asistencí a v posledních dvou minutách hlavně jeho zásluhou Houston téměř zlikvidoval osmibodové manko. V samém závěru však Harden ztratil míč a Rockets přišli o šanci rozhodnout.

Za stavu 99:98 Harrison Barnes neproměnil těžký nájezd a hosté se rozhodli nevzít si oddechový čas. Harden přenesl míč na útočnou polovinu, kde ho zdvojili Curry a Klay Thompson. Harden nedokázal vystřelit, o míč přišel a čas vypršel.

„Svého nejlepšího hráče bych nechal přejet otevřené hřiště jakýkoli den v týdnu, v těchhle situacích se vyžívá,“ řekl po utkání trenér Houstonu Kevin McHale k tomu, že si nevzal oddechový čas.

Výhru tak opět slavil nejlepší tým základní části NBA vedený Currym, jenž zaznamenal 33 bodů včetně pěti trojek. Alespoň pět tříbodových košů Curry nastřílel už v šestém zápase letošního play off, což se ve vyřazovacích bojích ještě nikomu nepovedlo.

Třetí zápas série se hraje v sobotu v Houstonu.

Finále Západní konference basketbalové NBA

2. zápas:
Golden State - Houston 99:98 (stav série 2:0).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž