Basketbalisté Opavy budují nový tým

  • 7
Opava - Hvězdný kádr opavských basketbalistů patří minulosti. Čtyřnásobný český mistr, který hospodaří s výrazně nižším rozpočtem než v minulých letech, pustil všechny zkušené borce a reprezentanty a skládá zcela nový tým z mladých hráčů. Opavská sestava se po sezoně úplně rozpadla.

Do Opavy třikrát sáhl mistrovský Nymburk, který do středních Čech přetáhl pivota Věroslava Suchardu, rozehrávače Pavla Beneše a křídlo Ladislava Sokolovského. Nováček z Prostějova si k naplnění svých ambicí zase přizval reprezentačního rozehrávače Petra Czudka a dalšího člena národního výběru, křídlo Marka Stuchlého.

Poslední z ostřílené kostry celku Pavel Staněk hledá angažmá v zahraničí. "O některé hráče jsme měli zájem, ale jiné kluby jim prostě předložily lepší podmínky. Musíme reálně vycházet z našich možností," prohlásil manažer klubu Dušan Štěnička.

Z loňského kádru v Opavě zůstali jen hrající asistent trenéra David Klapetek a trojice mladíků Karel Vícha, Michal Kocián a Radim Kramný. Zbytek týmu budou tvořit nové tváře. Vyřešen je zatím příchod Kamila Řeřábka a Jiřího Vorlíčka z Nymburka, na
podmínkách smlouvy se s klubem dohodl i děčínský Jan Sitař. "Řadu dalších hráčů testujeme v přípravě," poznamenal Štěnička.

Od čtvrtka se do tréninkového procesu začlení slovenský reprezentant Milan Mičko z Interu Bratislava, talentovaný rozehrávač Michal Hutňan z Nové huti Ostrava, bývalé děčínské křídlo Dušan Snopko a někdejší hráč Ostravy Jaroslav Mužík. V
klubu je také ostravský pivot Arpád Buzaši a dvojice slovenských křídel z Nitry Miroslav Páleník, Peter Fapšo.

"Zatím to není nic závazného. Počkáme, jak se projeví, a podle toho budou následovat případné další změny," dodal Štěnička.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž