Nymburský Pavel Houška v utkání proti Krasnodaru.

Nymburský Pavel Houška v utkání proti Krasnodaru. | foto: Petr Topič, MAFRA

Zničující palba Nymburku. V Prostějově nastřílel 110 bodů

  • 0
Pouze jedenáct zápasů odehraje v základní části domácí ligy mistrovský Nymburk. Ve středu se představil v Prostějově a svému největšímu rivalovi z posledních let nasázel divokých 110 bodů.

Víckrát už letos Nymburk do Prostějova možná nepřijede. A tak se chtěl místním fanouškům asi ukázat v plné parádě. Obhájci titulu na palubovce bronzového týmu z minulé sezony měli střelecký den, už v prvním poločase nasázeli 61 bodů a vedli o dvacet. Nakonec Nymburk vyhrál 110:83.

„Začali jsme velmi zodpovědně a rychlé vedení určilo ráz utkání. Poučili jsme se z loňské porážky,“ připomněl asistent nymburského trenéra Lubomír Růžička jediný nezdar v základní části minulého ročníku. Tehdy Nymburk v Prostějově prohrál 101:111 po dvojím prodloužení.

„Protože máme nový tým, museli jsme hráče upozornit, že Prostějov má svoji kvalitu. V nasazení tým trochu polevil ve druhé čtvrtině, kdy jsme dostali hodně bodů. Jinak jsme ale hráli rychle a měli dobrou střelbu,“ chválil Růžička. Lídrem mistra byl s 21 body a šesti asistencemi belgický pivot Maxime De Zeeuw.

Nymburk už měl k dispozici uzdraveného reprezentanta Pavla Houšku, stále však chyběli další zkušení hráči Petr Benda a Jiří Welsch, takže velký herní prostor dostali mladíci Peterka, Svoboda a Kříž. „Při veškeré úctě k Prostějovu se ve VTB lize hraje v jiném tempu a s jiným obranným nasazením. My jsme na to zvyklí a můžeme z toho těžit,“ uvedl autor šesti nymburských bodů Vojtěch Hruban.

Do střelecké listiny se zapsalo všech jedenáct basketbalistů, které Nymburk poslal do hry. „Soupeř byl od začátku hodně koncentrovaný a hrál v plné rychlosti. Hned nám bodově odskočil a trestal naše chyby v obraně. Dostali jsme čtrnáct trojek a to je hodně,“ uznal trenér Prostějova Zbyněk Choleva. „Od druhé čtvrtiny to byl z naší strany slušný výkon. V útoku se nám dařilo. Dát Nymburku téměř devadesát bodů, to není nic, za co bychom se museli stydět,“ našel pozitiva prostějovský kouč.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž