Viktor Půlpán (vlevo) z Pardubic se snaží prosadit přes Pavla Houšku z Ústí.

Viktor Půlpán (vlevo) z Pardubic se snaží prosadit přes Pavla Houšku z Ústí. | foto:  , Petr Bílek,  MF DNES

Udržet Půlpána byla priorita. Pardubickým to neklaplo

  • 0
Pardubičtí basketbalisté ztrácejí jednu z ústředních postav. Rozehrávač Viktor Půlpán se s klubem nedohodl na prodloužení smlouvy a míří za novým angažmá.

Do seniorského basketbalu v Pardubicích naskočil už jako sedmnáctiletý, v dresu Beksy odehrál (včetně předčasně ukončené letošní) celkem sedm sezon. V uplynulých dvou letech se stal nejlepším ligovým obráncem. 

Teď holický odchovanec Viktor Půlpán na východě Čech končí, s Beksou se nedomluvil na nové smlouvě. Podle indicií zveřejněných na Facebooku bude od nového ročníku působit v týmu mmcité1 Basket Brno, který trénuje Lubomír Růžička.

„Rád bych poděkoval všem lidem v pardubickém klubu za příležitost dostat se k mužskému basketbalu a nastartovat zde svoji profesionální kariéru. Pozitivně budu vzpomínat také na skvělou podporu pardubických fanoušků. Samozřejmě si vážím nabídky na pokračování spolupráce, kterou jsem od klubu obdržel, ale rozhodl jsem se pro změnu,“ uvedl 24letý Půlpán.

Ten v posledním zkráceném ročníku trávil na palubovce v průměru na zápas 31,5 minuty, dával 10,4 bodu a připisoval si 6,2 asistence a 4,2 doskoku. 

Dohromady za Beksu nastoupil k 271 ligovým utkáním, ve kterých posbíral 1 854 bodů a 927 asistencí, a k řadě dalších duelů v evropských pohárech. Na kontě má i sedmičku mačů za český národní tým mužů. Jeho odchod nadělal pardubickým šéfům vrásky.

„Udržet Viktora v našem klubu byla samozřejmě jedna z priorit. Dlouho jsme proto při vzájemných jednáních drželi naši maximální možnou nabídku na nový, dlouhodobý kontrakt, nicméně Viktor se rozhodl jinak. Jeho rozhodnutí plně respektujeme, děkujeme mu za všechny výkony, které tu v minulých sezonách odváděl, a přejeme hodně štěstí v další kariéře,“ sdělil generální manažer BK JIP Pardubice Martin Marek. 

„Pevně věříme, že Viktorova cesta od holického basketbalu přes mládežnické kategorie v pardubickém klubu, program Golden Talents a A-tým až do české reprezentace bude tou nejlepší inspirací pro další mladé basketbalisty za ním,“ dodal Marek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž