Lukáš Palyza

Lukáš Palyza | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Prostějovský Palyza ničil Jihočechy, Orli už nejsou poslední

  • 0
Podruhé v sezoně se basketbalisté Ariete Prostějov mohli radovat z vítězství. V domácím střetnutí si bez problémů poradili s Jindřichovým Hradcem 84:68, když už po první čtvrtině vedli o patnáct bodů.

Střelecky zářil především Lukáš Palyza, který nastřílel 27 bodů a trefil šest trojek z deseti pokusů. „Dal hodně bodů z dálky a díky úspěšnosti roztáhl obranu Jindřichova Hradce. Byl v zápase nejlepší,“ ocenil příspěvek letní posily kouč Prostějova Zbyněk Choleva.

Orli potvrdili dobrý vstup i ve druhé části zápasu a v poločase vedli o devatenáct bodů, po třech čtvrtinách už to bylo 79:47. Polevili až v závěru. Poslední dějství prohráli o patnáct bodů, což byla jediná kaňka na předvedeném výkonu.

„V závěru jsme zapomněli hrát. Možná i díky euforii z úspěšných trojek. Celkově se nám ale podařilo hrát dobře v obraně a z toho pramenila úspěšnost na polovině soupeře,“ poznamenal Choleva.

Výhra posunula prostějovské basketbalisty z posledního dvanáctého místa na devátou příčku. O další vylepšení své bilance se budou pokoušet v dalších zápasech, v nichž budou mít opět výhodu domácí palubovky.

V sobotu v 17 hodin přivítají druhé Svitavy a v polovině příštího týdne aktuálně čtvrtou Opavu. „Už před zápasem s Jindřichovým Hradcem jsem doufal, že se chytneme. Teď věřím, že na to dokážeme navázat av tabulce se dostaneme na příčky, kam patříme,“ přeje si generální manažer Ariete Prostějov Petr Fridrich.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž