Ostravský Luděk Jurečka (vlevo).

Ostravský Luděk Jurečka (vlevo). | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Ostravský křídelník Jurečka: Nemáme žádnou hvězdu, spoléháme na tým

  • 1
Ostravští basketbalisté do NBL vstoupili prohrou v Pardubicích 71:84. „Doma bychom ale rádi sezonu zahájili vítězně,“ řekl křídelník Luděk Jurečka před středeční domácí premiérou s Kolínem. „Kádr Kolína ale podle jmen není vůbec špatný. Pokud budou hrát kolektivně a padnou jim trojky, budeme mít velké problémy. Doufám však, že nás poženou diváci a výhru urveme.“

Kolínští přes léto zkoušeli Srby, rozehrávače Periče a pivota Dujkoviče. V týmu ale nezůstali, takže mají jen dva Američany. Může to hrát nějakou roli?
To ano, týmová chemie je lepší, když je v kádru co nejvíce Čechů. Ale i v Kolíně je několik nových tváří, tak snad jim nějakou dobu potrvá, než se sehrají, a v Ostravě ještě neukážou svou největší sílu.

Jak je to s týmovou chemií v Ostravě? Pořád se sehráváte se čtyřmi americkými posilami?
Je to tak, ale každým dnem to je lepší. Zvykáme si na sebe a už mezi námi probíhají i různé vtípky. Snad se to ukáže už i na hřišti a vyhrajeme.

Do mužstva přišlo i hodně mladých. Jak pronikají do sestavy?
To je delší proces. Nebude to tak, že se hned někdo z nich urve. Postupně se musejí do mužstva zapracovávat a sbírají zkušenosti i na trénincích. Když dostanou nějaké minuty v lize, jen jim to pomůže.

Vy patříte k nejzkušenějším hráčům Ostravy. Měl byste být jedním z tahounů mužstva?
Co jsem v Ostravě, tak jsem se dostal do rotace osmi devíti hráčů, kteří hrávají stabilně patnáct až čtyřiadvacet minut. Nejsem žádná hvězda, ale my ani žádnou v mužstvu nemáme. Spoléháme na poctivou týmovou práci, tou musíme zápasy urvat ve svůj prospěch.

Ligu jste rozjeli prohrou v Pardubicích. Co musíte oproti tomu zápasu zlepšit?
Až tak špatné utkání to nebylo. Klasicky jsme střídali světlé a horší okamžiky. Náš největší problém je opět v práci v útoku a sem tam ve špatné týmové obraně. To když zlepšíme a přidáme trojky, v nichž jsme v Pardubicích nijak neexcelovali, mohli bychom uspět.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž