Basketbalisté Opavy vyhráli v lize už čtvrtý zápas v řadě.

Basketbalisté Opavy vyhráli v lize už čtvrtý zápas v řadě. | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Opavští basketbalisté ubránili ústecké Američany a nadále vítězí

  • 0
Basketbalisté Opavy počtvrté za sebou v Mattoni NBL vyhráli. V sobotním 33. kole Mattoni NBL porazili Ústí nad Labem 94:78, když ubránili ústecké Američany.

Opavané se ústeckého protivníka obávali. Vždyť v předešlých dvou ligových duelech sním prohráli, byť vždy na jeho hřišti. Navíc jim chyběli hned čtyři zranění hráči.

"Měli jsme soupeři co vracet," potvrdil opavský trenér Petr Czudek. "Věděli jsme ale, že venku mají slabší začátky. Na to jsme vsadili a vyšlo to."

Domácí si už v první čtvrtině vypracovali dvacetibodový náskok.

"To jsme působili zmateným, splašeným dojmem," prohlásil ústecký asistent trenéra Martin Stavěl. "Hráli jsme chladně, nezodpovědně. A když už tak brzo ztrácíte dvacet bodů, tak se s výsledkem těžko něco dělá."

Přesto našel na výkonu svého týmu pozitivum: "Kluci utkání nezabalili." To potvrdil i Petr Czudek. "Na konci první čtvrtiny jsme vedli očtrnáct bodů, poté už jen o deset," řekl.

Rozhodující okamžik přišel ve 24. minutě. Ústecký rozehrávač Mitchell při útoku tvrdě dopadl na palubovku a poranil si koleno. Ze hry odstoupil. "Je to smutné, nikomu zranění nepřeji, ale bez něj je Ústí poloviční," uznal opavský rozehrávač Jakub Šiřina.

Právě on většinou oporu hostů Mitchella bránil. "A je to opravdu těžké," řekl. "Je rychlý, nevíte, co udělá, zda vystřelí nebo nahraje, nebo si najede pod koš. Navíc je to nejlepší střelec ligy."

Ústecký asistent Stavěl je přesvědčený, že Mitchellovo zranění utkání ovlivnilo. "To ano, ale nebyl to důvod naší porážky. Ten musíme hledat už v první čtvrtině," uvedl Pavel Stavěl. "Doufám, že uMitchella nepůjde o nic vážného."

Petr Czudek dodal, že kdyby se Mitchell nezranil, tak utkání mohlo být ještě zajímavé. "To bychom se vyšťavili do poslední kapky."

Kouč však v závěru mohl dát příležitost i hráčům z rezervního týmu. Ostatně kvůli zranění mu chyběli Ladislav Sokolovský (rameno), Ladislav Tóth a Jiří Dihel (oba čeká operace křížového vazu) a Radim Klečka.

"Kotník už má dobrý, ale teď má zánět sedacího nervu," uvedl opavský manažer Dušan Štěnička.

"A Petr Dokoupil nastoupil jen se sebezapřením," doplnil Petr Czudek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž