Pardubický rozehrávač Michal Čarnecký (vlevo) padá v souboji s opavským Jiřím

Pardubický rozehrávač Michal Čarnecký (vlevo) padá v souboji s opavským Jiřím Dihelem. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Opavští basketbalisté hledají hlavně střelce, silné křídlo

  • 0
Pivot Martin Gniadek sice vybojoval letos s basketbalisty NH Ostrava bronz, leč rozhodl se přestoupit do Opavy, která minulou sezonu bojovala o záchranu. "V Ostravě jsem byl pět let a už jsem potřeboval změnu, nový impulz," uvedl třiadvacetiletý Gniadek na webových stránkách opavského klubu.

Na Opavě se mu líbí, že nespoléhá na cizince. "I bez nich se dá uspět, což letos ukázal Prostějov, když se dostal až do finále ligy."

Gniadek je jedním z osmi hráčů, které mají Opavští před další sezonou pod smlouvou. Spolu s ním to jsou Jakub Blažek, Petr Dokoupil, Radim Klečka, Radim Kramný, Ladislav Sokolovský, Jakub Šiřina a Ladislav Tóth.

Platnou smlouvu měl i Martin Miklóšik, jenže Opavští snižovali některým hráčům platy a pivot na to nepřistoupil, takže se s klubem dohodl na výpovědi. "Ale jsme domluveni, že pokud by nic neměl, tak se za námi nabízených podmínek může vrátit," uvedl opavský manažer Dušan Štěnička.

Petr Strnisko, Jiří Dihel, Miroslav Kvapil, Michal Palát a Kryštof Vlček byli přeřazeni do B-týmu s tím, že budou moci hrát i za áčko. Smlouvy skončily Branislavu Brliťovi a Martinu Vaňákovi. Brliť nepřijal pozici hrajícího asistenta a Vaňákovi klub novou smlouvu už nenabídl.

Opavští teď hledají posily. "Předběžně jsme byli dohodnuti s Kohoutem a Slezákem, jenže Prostějov našel sponzora a oba se rozhodli zůstat ve svém klubu," přiznal Štěnička. "Hlavně potřebujeme křídlo, střelce."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž