Karlovarská trenérka Marcela Kramerová udílí pokyny Karolíně Malečkové.

Karlovarská trenérka Marcela Kramerová udílí pokyny Karolíně Malečkové. | foto: ČBF / Václav Mudra

Basketbalistky Karlových Varů ještě musí o play-off bojovat

  • 1
Necelých osmačtyřicet hodin po skončení duelu o bronz ve Final4 Českého poháru nastoupil mladý tým BA Karlovy Vary k veledůležitému utkání Bonver ŽBL na palubovce haly Královka proti basketbalistkám VŠ Praha.

A první mečbol pro play-off mladé karlovarské hráčky neproměnily, prohrály 74:61 a navíc při případné rovnosti bodů, díky rozdílu ve skóre, mají i horší vzájemné zápasy.

Od první minuty bylo na hřišti opravdu vidět, že oběma týmům jde o hodně. „Mohli jsme tak sledovat vyrovnaný zápas plný nasazení, bojovnosti, ale také nervozity a chyb z ní vyplývajících,“ říká manažer karlovarských basketbalistek Roman Maleček.

„Domácí profitovali z větší rotace hráček a lepší úspěšnosti střelby,“ přidává. Navíc asistent trenérky Karel Drahokoupil viděl ještě jeden aspekt. „Chtěli jsme uhrát lepší výsledek, ale ten průběh utkání nám moc nepřál. Navíc jsem měl občas pocit, že jsme hráli proti šesti nikoliv proti pěti hráčkám,“ posteskl si Drahokoupil.

Svěřenkyně Ivana Beneše, reprezentačního kouče, byly nicméně většinou o krok vepředu, ale vyšší rozdíl ve skóre stále unikal. Ještě pět a půl minuty před koncem vedly VŠ Praha o dva body. Závěr ovšem ovládly. 16:5 a kýžený jedenácti a vícebodový rozdíl jim čtyřmi trestnými hody vyšestkovala Záplatová.

„Zápas měl svůj náboj, obě družstva hrála s enormním nasazením. Karlovy Vary výborně bránily. Museli jsme se tomu přizpůsobit. Dali jsme do toho pak taky všechno. Celý zápas jsme vedli, ale nebylo to nic zásadního. Vary nás stahovaly a nepustily do většího náskoku. O to jsme radši, že jsme ten konec zvládli i tak, že jsme na skóre lepší,“ oddechl si trenér VŠ Praha Ivan Beneš.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž